Αρχεία για Φωτογραφίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Β2 & Β4 ΣΤΙΣ 12/3/2019 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Β4 επισκέφτηκαν το Πάρκο Nouvelle στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν την ευκαιρία α. να ξεναγηθούν από φοιτητές και τελειόφοιτους ιατρικής σε ένα ομοίωμα του ανθρώπινου σώματος μήκους 50 μέτρων και να ανακαλέσουν και να οικοδομήσουν γνώσεις Βιολογίας που διδάχθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019 β. να αντιληφθούν τη σημασία της σωστής διατροφής και του τρόπου ζωής για τη σωματική υγεία και την εξάλειψη ασθενειών μέσα από video και συζήτηση. Επιπλέον, επισκέφτηκαν την περιοδική έκθεση Leonardo da Vinci στο Noesis, που περιλάμβανε αντίγραφα από εφευρέσεις και πίνακές του κι έτσι είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη συμβολή της φυσικής στην ανάπτυξη πολλών από τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, αλλά και να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη, εφευρέτη και επιστήμονα.

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar γλυκού στο 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης Παρασκευή 21-12-2018

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σχολείο

Επίσκεψη στην έκθεση του Van Gogh

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου μας στη διεθνή έκθεση Van Gogh, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν μια εκδρομή που μου κίνησε το ενδιαφέρον καθώς είχα την πρωτόγνωρη εμπειρία να έρθω σε επαφή με τέτοιου είδους καλλιτεχνικά δημιουργήματα ενός τόσο διάσημου καλλιτέχνη. Βλέποντας τους θαυμάσιους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου να προβάλλονται γύρω στο χώρο ένιωσα τόσο γοητευμένη, που ήταν σαν να γύρισα πίσω στον χρόνο και να συμμετείχα και εγώ η ίδια στη δημιουργία αυτών των υπέροχων πινάκων. Οπωσδήποτε συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους μαθητές να επισκεφθούν αυτήν την μοναδική έκθεση ζωγραφικής και να έχουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Μαθήτρια του Γ4 Σημαιοφορίδου Ζωή

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου, αποχαιρετούν το 2018 δωρίζοντας πίνακες !

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου, αποχαιρετούν το 2018 δωρίζοντας 15 χριστουγεννιάτικα ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι, στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας .
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !

 

Bazaar στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, στις 29 Νοεμβρίου, από τους μαθητές του τμήματος των εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης και του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης

Οι μαθητές του τμήματος των εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης και του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου δημιούργησαν μια ποικιλία από χριστουγεννιάτικες κατασκευές, έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα υλικά και πολλή φαντασία και μεράκι. Τις κατασκευές αυτές θα διαθέσουν σε Bazaar που θα λάβει χώρα στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, Φιλίππου Β΄ 30, στις 29 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 21:00. Εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικός θα περιμένουν τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθειά τους και να τους τιμήσει διαλέγοντας κάποια από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους. Τα έσοδα του Bazaar θα διατεθούν στον εξοπλισμό των εικαστικών εργαστηρίων των σχολείων.

AΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ 15-11-2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ (από τη Μελίνα Παπαδοπούλου μαθήτρια του Α3′)

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 2 τμήματα της Α’ τάξης πήγαμε στην Φλώρινα. Επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο είδαμε πολλά και διάφορα εκθέματα από την προϊστορική εποχή, τα ελληνιστικά αλλά και τα βυζαντινά χρόνια. Πολλά από αυτά μου άρεσαν. Είχε όπλα, κοσμήματα, αγγεία, κτερίσματα, επιτύμβιες στήλες, αγάλματα, ένα ιδιαίτερο ψηφιδωτό δάπεδο από το οποίο είχε σωθεί μεγάλο μέρος του και πολλά άλλα εκθέματα. Αυτό πού μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν η εντυπωσιακή για εκείνη την εποχή πέτρινη κουζίνα με διάφορα σκεύη της εποχής. Αργότερα, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπου υπήρχε έκθεση με παραδοσιακές στολές της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας, που οργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων. Μου έκανε εντύπωση ότι η στολή της νύφης δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Οι νύφες τότε φορούσαν μια παραδοσιακή στολή του τόπου τους με ένα πέπλο. Ύστερα, κάναμε μια ωραία βόλτα στην πόλη και στην περιοχή γύρω από το ποτάμι και έτσι ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή που θα ήθελα να επαναλάβω!!!

Το πείραμα του Ερατοσθένη στο σχολείο μας

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στις 17/10 οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Ένας κόμπος στη μέση του διαστήματος».