Αρχεία για Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Χθες 13/2/2019, μέρα επίδοσης της βαθμολογίας του Α΄τετραμήνου η Δ/ντρια του 5ου Γυμνασίου κ. Δ. Νάκα ενημέρωσε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών σχετικά με:

  1. τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους μαθητές στο Διαδίκτυο και την αυξημένη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τους μαθητές και
  2. την κατοχή και χρήση κινητών στο σχολείο παρά τη σχετική απαγόρευση του Υπουργείου Παιδείας και τα μέτρα που θα πάρει το σχολείο, αν συνεχιστεί το πρόβλημα αυτό.

Δείτε εδώ και εδώ τις δύο σχετικές παρουσιάσεις για τη δική σας ενημέρωση και την προστασία των μαθητών μας.

 

Ενημερωτικό σημείωμα προς γονείς-κηδεμόνες

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του  Σχολείου μας ότι :

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 13-2-2019 θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες οι έλεγχοι επίδοσης του Α΄ τετραμήνου 2018-19  από ώρα  2:00΄ μ.μ. έως  4:00΄ μ.μ.

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να έρθουν στο σχολείο στις 13:30΄ μ.μ. γιατί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα γίνει ενημέρωση από τη Διευθύντρια για διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στο Σχολείο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Μέτρα για την εποχιακή γρίπη

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και επειδή τα κρούσματα της εποχικής γρίπης εξακολουθούν να είναι αυξημένα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου Ελέγχου & πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), είναι σημαντικό να ενταθούν τα προληπτικά, διαγνωστικά και θεραπευτικά μέτρα και ιδιαιτέρως τα ακόλουθα με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
 Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
 Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα που θα έχουν οι μαθητές μαζί τους στην τσάντα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Ώρες ενημέρωσης γονέων

Τετάρτη Πέμπτη
Νάκα
Μαμάτσιος Χ Χ
Μουντζουρίδης Χ
Γαβριηλίδου Χ Χ
Κουρέλης Χ Χ
Βαφειάδου Χ Χ
Παπακυριακού Χ Χ
Σταγκοπούλου Χ Χ
Μητσοπούλου Χ Χ
Μαντώ Χ Χ
Μιχαηλίδης Νικ. Χ Χ
Δουγαλής Χ
Ζαρκαντζιά Χ Χ
Αποστολίδης Χ Χ
Παπαδέλη Χ Χ
Μέρου Χ
Χατζηλάμπου Χ
Καλέας Χ Χ
Μιχαηλίδης Μ. Χ
Δαγκάκη Χ Χ
Δολόπικου Χ Χ
Πλιάτσιου Χ Χ
Πλήινα Χ
Διάφα Χ Χ
Μουσαφερειάδου Χ Χ
Καραγκούνης Χ Χ
Μπονάτσος Χ Χ
Βασδέκη Χ
Χατζηγεωργιάδης Χ

Προσοχή-Ενημέρωση

Παρακαλούμε οι γονείς – κηδεμόνες και οι μαθητές μας, μετά από την τελευταία ενημέρωση για κανονική λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 15/1/2019, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την πρωινή προσέλευση (9:15 προσέλευση-10:00 έναρξη μαθημάτων)και την μεσημεριανή αποχώρηση από το σχολείο προς αποφυγή κάποιου ατυχήματος, γιατί η αυλή είναι παγωμένη και δεν έχει καθαριστεί από τα χιόνια (λόγω αδυναμίας του Δήμου, μετά από σχετική επικοινωνία στις 11/1/2019). Οι είσοδοι του σχολείου έχουν καθαριστεί από το προσωπικό καθαριότητας και είναι προσβάσιμες.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μέχρι να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες στον αύλειο χώρο του σχολείου, θα γίνουν αυστηρές συστάσεις στους μαθητές ότι η πρόσβαση εκεί δεν θα επιτρέπεται για τη δική τους ασφάλεια και το διάλειμμα θα γίνεται στους εσωτερικούς χώρους διαλείμματος.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Από τη Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου

Νέο πρόγραμμα εκδρομής Γ΄Γυμνασίου στην Αθήνα

Παρακαλούμε να ενημερωθείτε για τις αλλαγές στο πρόγραμμα της εκδρομής των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου στην Αθήνα. Το πρόγραμμα θα δοθεί και έντυπα στους μαθητές.

Σάββατο   26/1                

7:00 π.μ.:  Αναχώρηση από το σχολείο

2:00 μ.μ.: Άφιξη στην Αθήνα – Γεύμα στο ξενοδοχείο

3:00-μ.μ. 5:00 μ.μ. : Τακτοποίηση στα δωμάτια-Ξεκούραση

5:00 μ.μ.– 6:00 μ.μ. (Έκθεση Leonardo Da Vinci-προαιρετικά)

6:00 μ.μ.– 7:30 μ.μ. Δείπνο

8:00 μ.μ.- 11:00 μ.μ. Παρακολούθηση βραδινής Θεατρικής

παράστασης

11:30 μ.μ:         Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Κυριακή   27/1                 

8:00 π.μ. -9:00 π.μ.: Πρωινό στο ξενοδοχείο

9:30 π.μ.-12:00 μ.μ. Άφιξη στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός κόσμος

(Διαδραστική Έκθεση για τον Αθλητισμό «Τhe champion-

Ψηφιακή περιήγηση στην Αγία Σοφία)

1:00 μ.μ.-2:00μ.μ.: Επίσκεψη και ξενάγηση στη Βουλή

2:30 -3:30μ.μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Γεύμα

3:00 μ.μ.- 5:30 μ.μ.  Ξεκούραση

6:00 μ.μ.- 8:30 μ.μ. Περιήγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

9:00 μ.μ.-  11:30 μ.μ. Δείπνο σε ταβέρνα-Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

Δευτέρα  28/1                 

7:30 – 8:30 π.μ. Πρωινό – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο

9:30 π.μ.: Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης

και στην Ακρόπολη

12:30 μ.μ.: Αναχώρηση για Κοζάνη

9:00 μ.μ. -9:30 μ.μ. Άφιξη στο σχολείο

Ανακοίνωση

Ενημερώνουμε τους μαθητές της Γ΄τάξης και τους γονείς και κηδεμόνες ότι η τριήμερη εκδρομή που θα γινόταν στην Αθήνα, αναβάλλεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών για τις 26-27 και 28 Ιανουαρίου 2018. Το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο με μικρές τροποποιήσεις και θα γνωστοποιηθεί σε όλους μόλις ανοίξουν τα σχολεία και λειτουργήσουν κανονικά.

Σχετική εικόνα

 

Ευχόμαστε σ΄όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και στις οικογένειές τους υγεία, προκοπή και ευτυχία για την καινούρια χρονιά.

Ο Σύλλογος των καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης

Κατασκευή χριστουγεννιάτικων σπιτιών από πτι μπερ από τα τμήματα Α1 και Α4 στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας.

Θέατρο στη Μονή Λαζαριστών

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου παρακολουθήσαμε στη Θεσσαλονίκη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;». Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον και πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος «διαφορετικός».  Είναι αυτιστικός, όμως ταυτόχρονα είναι μία μαθηματική διάνοια και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, γεμάτος περιέργεια.  Έτσι όταν βρίσκει νεκρό ένα σκύλο, αποφασίζει να κάνει το παν για να βρει τον ένοχο. Στην αναζήτησή του έρχεται αντιμέτωπος με αλήθειες που αφορούν τον ίδιο και την οικογένειά του, οι οποίες αλλάζουν ριζικά τη ζωή του.  Παρόλα τα αναπάντεχα γεγονότα και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις από τις οποίες περνά, καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό του,  δηλαδή να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη, τα μαθηματικά.

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης ήμασταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι και συζητούσαμε για την υπόθεση που όλους μας άγγιξε πραγματικά. Τα  μηνύματα του έργου πολλά και  δυνατά.  Η διαφορετικότητα εντέλει δεν  είναι μειονέκτημα, αλλά προτέρημα, αρκεί να ξέρεις πώς να το αξιοποιήσεις. Χρειάζεται προσπάθεια, θέληση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Λόγω της διαφορετικότητάς σου μπορεί να συναντήσεις πολλά εμπόδια στο δρόμο σου, οι άνθρωποι μπορεί να σε πληγώσουν, όμως εσύ δεν πρέπει να τα παρατήσεις και να κάνεις πράξη το όνειρό σου.

Επίσης το έργο αποτέλεσε μία καλή αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε στο θέμα του αυτισμού.  Παρακολουθήσαμε στιγμές της ζωής ενός παιδιού με αυτισμό και έτσι μπήκαμε στη θέση του και πλέον έχουμε τη διάθεση να αγκαλιάσουμε όλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, ενώ προηγουμένως λόγω της άγνοιας μας τα αφήναμε στο περιθώριο.

Ήταν μία εκδρομή διαφορετική που θα μας μείνει αξέχαστη και ευχόμαστε στο μέλλον να μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και άλλες αξιόλογες παραστάσεις

Παπαϊωάννου Άννα   –   Μπιλιώνη Αναστασία