Αρχεία για Ημερίδες

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Κοζάνη: Βιώσιμη πόλη»

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 6/3/2017 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο η ημερίδα «Κοζάνη: Βιώσιμη πόλη», που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης και τους συμμαθητές μας του προγράμματος «Γίνομαι ενεργός πολίτης στην πόλη μου», με στόχο να προωθήσουμε την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη μας και να ευαισθητοποιήσουμε συμμαθητές, καθηγητές, γονείς, συγγενείς, φίλους και συμπολίτες, ώστε να είναι λιγότερο εξαρτημένοι από το αυτοκίνητο. Στην εκδήλωση, που προλόγισαν ο Δήμαρχος κύριος Ιωαννίδης, παρουσιάσαμε τις δράσεις μας και στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι προσκεκλημένοι ομιλητές μας. Ο κύριος Τριανταφύλλου, καθηγητής στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας υπεύθυνος του εργαστηρίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης και περιβαλλοντικής φυσικής, μίλησε για τους ρύπους που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα, ο ειδικός γιατρός περιβάλλοντος κύριος Καργάκης μίλησε για τις επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση του αυτοκινήτου, ενώ ο κύριος Ζουρνατζής από το τμήμα τροχαίας Κοζάνης μίλησε για τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να επιτύχουμε μια ασφαλή και ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη μας αλλά και για τις δράσεις της Τροχαίας προς την κατεύθυνση αυτή. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κοζάνης κο Ιωαννίδη που στήριξε την προσπάθειά μας, μας διέθεσε την αίθουσα για την εκδήλωση και δέχτηκε με χαρά να την προλογίσει, τον Αντιδήμαρχο κο Δεσποτίδη, που συνέβαλε ουσιαστικά στους στόχους της ημερίδας μας με την εκτός προγράμματος τοποθέτησή του, τον Περιφερειακό Διευθυντή κύριο Κωνσταντόπουλο που παρέστη στην εκδήλωσή μας και απήυθυνε χαιρετισμό, τη Διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης κα Βόντσα, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κο Κουρού, τη Διευθύντρια του σχολείου μας κα Μπαλαμπανίδου και τον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας που στήριξαν από την αρχή την προσπάθειά μας και τους ομιλητές κυρίους Τριανταφύλλου, Καργάκη και Ζουρνατζή.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

17105239_10155141360064292_1227047149_n 17141092_10155141359424292_684434098_n 17141160_10155141359974292_1876509777_n

Παρουσίαση σχεδίου εκπαιδευτικής δράσης του 5ου Γυμνασίου, με θέμα την «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης με θέμα «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί γονείς και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες.

Οι εκπαιδευτικοί του  5ο Γυμνασίου Κοζάνης παρουσίασαν τα αποτελέσματα του Σχεδίου Εκπαιδευτικής Δράσης που πραγματοποίησαν σε συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν: 

Στέλλα Γκιαούρη, Υπεύθυνη ΚΕΔΔΥ Κοζάνης

Αγγελική Κοφίδου, Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης 5ου Γυμνασίου

Γιάννης Μπέτσας, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Μαρία Μπιλιώνη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας

Ελένη Τσαλαγιώργου, Σύμβουλος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Μπορείτε να δείτε  σχετικά βίντεο και φωτογραφίες εδώ κι εδώ.