Αρχεία για Προγράμματα αγωγής υγείας

Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Γ’ Γυμνασίου

Την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνάσιου Κοζάνης, οι μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και οι υπεύθυνοι καθηγητές/καθηγήτριες των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων παρουσίασαν σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και στα τοπικά ΜΜΕ τα σχολικά προγράμματα, τα οποία εκπονήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά από παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου. Πρόκειται για τα προγράμματα «Δείξε μου τα γονίδιά σου να σου πω ποιος είσαι», «Ψηφιακή αφήγηση: ένα ταξίδι στο χρόνο» και «Γνωριμία με το αρχαίο θέατρο», τα οποία συντονίστηκαν από τους καθηγητές/καθηγήτριες του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, Αικατερίνη Μητσοπούλου, Ελευθερία Παπαδέλη, Δελιόπουλο Γεώργιο και Βαφειάδου Χάιδω. Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, που συμμετείχαν στην εκστρατεία Ecomobility, παρουσίασαν την εργασία τους, για την οποία κατέκτησαν το δεύτερο βραβείο πανελλαδικά.

Τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες τους με ευρηματικό, ψυχαγωγικό και συνάμα παιδαγωγικό τρόπο, με αφήγηση, σκετς και παιχνίδι επί σκηνής, video, ταινίες, τραγούδια, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξαν μια άλλη πλευρά της δημόσιας εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση από μαθητές και καθηγητές, εκτός του τυπικού σχολικού ωραρίου και επιχειρεί μια βιωματική, κριτική και δημιουργική προσέγγιση της γνώσης.

Με αυτή την εκδήλωση οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αποχαιρέτησαν το Γυμνάσιο, δίνοντας σε γονείς και εκπαιδευτικούς υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Πατήστε για να δείτε φωτογραφίες εδώ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΣΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αυτό το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας το έκανε η κ. Δήμητρα Δαγκάκη με παιδιά της Β’ γυμνασίου του σχολείου και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας: Το σχολείο και ο παρεμβατικός του ρόλος σε θέματα κοινωνικής και ψυχικής υγείας εφήβου

Ως υπεύθυνη του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα το σχολείο και ο παρεμβατκός του ρόλος  σε θέματα που αφορούν την ψυχική και κοινωνική υγεία των μαθητών, η καθηγήτρια του σχολείου μας Δήμητρα Δαγκάκη ΠΕ11 συνεργάστηκε με ένα  τμήμα   του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, το Β1 . Κάνοντας χρήση διαθεματικής και βιωματικής εκπαίδευσης προσπάθησε οι μαθητές να βοηθηθούν ώστε να αποκτήσουν εφόδια για αυτενέργεια,να ενταχθούν ομαλά στη σχολική κοινότητα  και να νιώσουν αυτοεκτίμηση. Αρωγοί στη μύηση των μαθητών σε κανόνες αποδοχής, σεβασμού της διαφορετικότητας ήταν δύο ψυχολόγοι. Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένας χρόνος ενώ μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί πλήθος ερωτηματολογίων και εξήχθησαν συμπεράσματα.

Μπορείτε να δείτε/κατεβάσετε ένα αρχείο παρουσίασης που χρησιμοποιήθηκε στο πρόγραμμα.

Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας: Μαθητική βία

Ως υπεύθυνη του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα την μαθητική βία, η καθηγήτρια του σχολείου μας Δήμητρα Δαγκάκη ΠΕ11 συνεργάστηκε με δύο τμήματα του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, το Β2 και το Β4. Κάνοντας χρήση διαθεματικής και βιωματικής εκπαίδευσης προσπάθησε οι μαθητές να βοηθηθούν ώστε να αποκτήσουν εφόδια για αυτενέργεια εκεί όπου δοκιμάζεται η αυτονομία τους και να νιώσουν αυτοεκτίμηση. Αρωγοί στη μύηση των μαθητών σε κανόνες αποδοχής, σεβασμού της διαφορετικότητας ήταν δύο ψυχολόγοι, η κυρία Ειρήνη Κρυσταλλίδου και η κυρία Στέλλα Βαρδάκα, η οποία συνεργάζεται και με το φορέα «Άρσις». Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένας χρόνος ενώ μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί πλήθος ερωτηματολογίων και εξήχθησαν συμπεράσματα.

Μπορείτε να δείτε/κατεβάσετε ένα αρχείο βίντεο καθώς και ένα αρχείο παρουσίασης που χρησιμοποιήθηκε στο πρόγραμμα.

Σωματική και πνευματική αναζωογόνηση με τη βοήθεια της διατροφής

Στις 2 Μαΐου 2012 παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «Σωματική και πνευματική αναζωογόνηση με τη βοήθεια της διατροφής» από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Δήμητρα Δαγκάκη και Δέσποινα Μουσαφερειάδου. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο παρουσίασης του προγράμματος πατώντας εδώ αλλά και να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατώντας εδώ.