Αρχεία για Αγωγή Υγείας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 υλοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης το πρόγραμμα αγωγής υγείας «Ο αόρατος κόσμος των μικροβίων». Ευχαριστούμε 1. τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και ιδιαίτερα τον βιοπαθολόγο-μικροβιολόγο Ευάγγελο Καζάκο για την εξαιρετική και ιδιαίτερα κατατοπιστική ομιλία του προς τους μαθητές μας 2. τους «γείτονές» μας γιατρούς και φαρμακοποιούς του Συγκροτήματος «Υγεία» για την παραχώρηση του χώρου όπου εκτέθηκαν τα έργα των μαθητών μας κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας εμβολιασμού 3. το ΚΥΑΤ Ευόσμου και ιδιαίτερα την κα Σταυράκη 4. τον υπεύθυνο κο Μαρδίρη και το προσωπικό του ΚΠΕ Καστοριάς.

Δείτε φωτογραφίες εδώ:

 

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ-ΙΛΑΡΑ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη και την έξαρση ιλαράς μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ/ΣΚΙΤΣΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ»

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία στο πλαίσιο υλοποίησης του κύριου σκοπού της, που είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για το κάπνισμα και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και διοργανώνει διαγωνισμό έργων ζωγραφικής και σκίτσου με θέμα το κάπνισμα, τις βλαπτικές συνέπειές του για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές και τους τρόπους αποφυγής του. Θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο 3 έργα συνολικά (ένα για πρωτοβάθμια, ένα για γυμνάσιο κι ένα για λύειο). Τα έργα μπορούν να έχουν διάσταση από Α5 έως Α2 και να είναι σε οποιοδήποτε υλικό. Tα έργα παραδίδονται από τους μαθητές στο σχολείο, το οποίο πρέπει να τα αποστείλει μέχρι 10η Μαϊου 2017.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας ενημερώθηκαν την Παρασκευή 2/12/2016 για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και το AIDS από την επισκέπτρια υγείας και υπεύθυνη ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Παρασκευή Δρογούτη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΑΗ ΤΟΛΙΚΑ

Με μια ιδιαίτερα καυστική επιστολή με τίτλο «Μας λέτε πως είναι ομίχλη, μας εμείς πνιγόμαστε από τον καπνό» που απηύθυνε στους καπνιστές απέσπασε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του σχολείου μας Δανάη Τολίκα το 3ο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Η απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν θα γίνει την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα». Την επιστολή μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

31 Μαϊου σήμερα και, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, όπως αποφάσισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από το 1988, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειές του. Με αφορμή την ημέρα αυτή οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας έφτιαξαν αφίσες με αντικαπνιστικό μήνυμα.Πατήστε για περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΣΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αυτό το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας το έκανε η κ. Δήμητρα Δαγκάκη με παιδιά της Β’ γυμνασίου του σχολείου και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ομάδα μαθητών του 5ου Γυμνασίου στη 2η Γιορτή Αγωγής Υγείας

Στη 2η Γιορτή Αγωγής Υγείας βρέθηκε ομάδα μαθητών του προγράμματος «Δείξε μου τα γονίδιά σου να σου πω ποιος είσαι», όπου παρουσίασαν μέρος της εργασίας τους και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια. Μπράβο παιδιά!!