Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) με απόφασή του ιδρύει για φέτος τα Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ( Σ.Κ.Ε.Δ.) για μαθητές του Γυμνασίου, στα μαθήματα: Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία ,Αγγλικά (κύρια Ξένη Γλώσσα) και αποτελεί μια δομή Αντισταθμιστικής Αγωγής, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο είναι το Υπουργείο Παιδείας.
Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής και η βελτίωση της απόδοσής τους – ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση – και η δυνατότητα πρόσβασής τους στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γενική-Τεχνική Εκπαίδευση ).
Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους σε όλα τα παραπάνω μαθήματα. Το ημερήσιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καλύπτει 1-3 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ε.Δ., μετά από σχετική ενημέρωση απαιτείται αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, για συγκεκριμένο/α μάθημα/τα και στο συγκεκριμένο Σ.Κ.Ε.Δ. του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης.
Στο Σχολείο υπάρχει όλη η απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., όπου μπορείτε να ζητήσετε και σχετικές πληροφορίες. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για το θέμα κατεβάζοντας τα παρακάτω αρχεία (.doc):
Παρακαλούμε, για την έγκαιρη οργάνωση του Σ.Κ.Ε.Δ. 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, να μας αποστείλετε, εφόσον επιθυμείτε, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την υπεύθυνη δήλωση μέχρι την Πέμπτη 7-3-2013.
Από τη Διεύθυνση του Σχολείου