21/12/2021,Πρόσκληση σε επιμορφωτική διαδικτυακή ημερίδα για σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης της ΣΕΕ ΠΕ06, 18:00 – 20:00

.png

«Πρόσκληση σε επιμορφωτική διαδικτυακή ημερίδα για σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης της ΣΕΕ ΠΕ06»

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, διοργανώνεται από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06, κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου, επιμορφωτική ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων παιδαγωγικής της ευθύνης με θέμα: «Ο Εσωτερικός Κανονισμός ως παράγοντας εύρυθμης και δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου», που θα διεξαχθεί την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021, κατά τις ώρες 18:00 – 20:00, διαδικτυακά μέσω CISCO WEBEX Meetings.

 Σκοπός – Περιγραφή της επιμορφωτικής διαδικτυακής ημερίδας: Στην επιμορφωτική ημερίδα θα γίνει ανάλυση των σημαντικών  παραμέτρων μιας δημοκρατικής οργάνωσης της σχολικής ζωής σύμφωνα με την Παιδαγωγική του Σελεστέν Φρενέ (Célestin Freinet). Σκοπός της διαδικτυακής ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τους τρόπους διαμόρφωσης ενός υποστηρικτικού, φιλικού και συνεργατικού σχολικού περιβάλλοντος μέσα από τον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου αλλά και των παιδαγωγικών συμβολαίων της τάξης  για τη σύνταξη ή την επικαιροποίησή του Κανονισμού τους ή στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών δράσεων που θα εντάξουν στον ευρύτερο προγραμματισμό του εκπαιδευτικού/παιδαγωγικού τους έργου.

Στην επιμορφωτική ημερίδα εκτός από την ΣΕΕ ΠΕ06 κ. Μαρία Ανδριτσοπούλου, προσκεκλημένος εισηγητής θα είναι ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος (πρ. Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 και τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο», η οποία υποστηρίζει τις παιδαγωγικές απόψεις του Γάλλου παιδαγωγού Σελεστέν Φρενέ.

Για τη συμμετοχή θα πρέπει να γίνει σύνδεση στο link:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/andrimaria

Με εκτίμηση,

Μαρία Ανδριτσοπούλου

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06)

4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Email: mariandrits@gmail.com

Blog: https://blogs.sch.gr/andrimaria/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.