Επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας- Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού- ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Αγαπητές/ οί συνάδελφοι/ ισσες,

Οι επιμορφωτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας- Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού,  με θέμα:

Κακοποίηση – παραμέληση των παιδιών: Το παιδί θύμα ενδο-οικογενειακής βίας όπως μπορεί να εμφανιστεί στο σχολικό πλαίσιο

συνεχίζονται με τους Δήμους Μοσχάτου- Ταύρου και Π. Φαλήρου ως εξής:

  • Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρες 00 μ.μ. – 8. 00 μ.μ..

Εκπαιδευτικοί που τα σχολεία τους ανήκουν στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου με ομιλήτρια/ συντονίστρια την κ. Αγγελική Σκουμπουρδή, Κοινωνική Λειτουργό.

               Σύνδεσμος: https://minedu-primary.webex.com/meet/xpapado

  • Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 και ώρες00 μ.μ. – 8.00 μ.μ..

Εκπαιδευτικοί που τα σχολεία τους ανήκουν στον Δήμο Π. Φαλήρου με ομιλήτρια/ συντονίστρια την κ. Μεταξία Σταυριανάκη, Κοινωνική Λειτουργό.

                Σύνδεσμος: https://minedu-primary2.webex.com/meet/nikkamilos

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο των συναντήσεων: Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις μορφές βίας κατά των παιδιών και την έκταση του φαινομένου  αυτού στην Ελλάδα και Διεθνώς. Ειδικότεροι στόχοι: (α) να κατακτήσουν κάποιες βασικές δεξιότητες αναφορικά με την ανίχνευση και την αντιμετώπιση περιστατικών αποκάλυψης κακοποίησης/ παραμέλησης από τους/ τις μαθητές/ τριες, (β) να συζητήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με τους παράγοντες, που δυσκολεύουν τα παιδιά να αποκαλύψουν την κακοποίησή τους καθώς και με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν μαθητές/ τριες και γονείς, (γ) να γνωρίσουν το νομικό πλαίσιο που διέπει ένα περιστατικό κακοποίησης καθώς και τις νομικές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών σε περίπτωση αποκάλυψης.

Επίσης, παρακαλούμε, να ενημερώσετε τους γονείς για τη 2η συνάντηση με το ίδιο θέμα (Δ. Μοσχάτο – Ταύρος, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Άγιος Δημήτριος) που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Απριλίου 2021 (έχει σταλεί ήδη η εγκύκλιος, θα έρθει και η σχετική υπενθύμιση, παρακαλούμε να την προωθήσετε!).

 

Ο Οργανωτικός Συντονιστής                                                                                          Η Οργανωτική Ομάδα

του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Νικόλαος Καμήλος                                                                                                  Τρ. Νικολούδη, ΣΕΕ ΠΕ60

Α. Μουταβελής, ΣΕΕ ΕΑ & ΕΕ

Α. Ζουγανέλη, ΣΕΕ ΠΕ70

Ι. Καμπούρμαλη, ΣΕΕ ΠΕ70

Χ. Παπαδόπουλος, ΣΕΕ ΠΕ70

Ε. Χριστοπούλου, ΣΕΕ ΠΕ70

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.