Eκπαιδευτικό Υλικό προς αξιοποίηση τόσο σε μια διαδικτυακή όσο και σε μια ζώσης διδασκαλία 2

Αγαπητές/ οί συνάδελφοι/ ισσες,

Σας στέλνω το Εκπαιδευτικό Υλικό προς αξιοποίηση, Νο2 (2020- 2021).

Εκπαιδευτικό Υλικό προς αξιοποίηση τόσο σε μια διαδικτυακή όσο και σε μια ζώσης διδασκαλία 2.

  • Το δέντρο των Χριστουγέννων” διδακτική αξιοποίηση του τραγουδιού. Βρείτε την παρουσίαση στην ανάρτηση σε μορφή αρχείου ppt και σε μορφή αρχείου pdf, για να την αποθηκεύσετε και να την τροποποιήσετε όπως σας εξυπηρετεί.  Η εργασία αυτή καθώς και πολλές άλλες για Ν/γείο και μικρές τάξεις του Δημοτικού Σχολείου έχουν γίνει από τη συναδέλφισσα Τάνια Μάνεση (12ο Ν/γείο Γλυφάδας) και αναρτώνται στο blog της.

https://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2020/12/blog-post_55.html?fbclid=IwAR0qoaf3QVzqGP_Pxj0Fc3ys2ea8VJnbz19Jxmy-ZjV7Gp4x5dqNnkRQ9P0

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο Σέρλοκ Χολμς έχει να λύσει πολλά μυστήρια και δεν τα προλαβαίνει όλα. Χρειάζεται βοήθεια – τη δική σου βοήθεια!  Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μία σειρά βίντεο προετοιμάζοντας τους μικρούς του φίλους να γίνουν «Οι βοηθοί του Σέρλοκ Χολμς».  Με την καθοδήγηση του Γιάννη Σαρακατσάνη, τα παιδιά καλούνται να λειτουργήσουν σαν τον Σέρλοκ Χολμς παρατηρώντας και εξάγοντας συμπεράσματα, ενώ παράλληλα γνωρίζουν τη Βικτωριανή Αγγλία. Ανακαλύψτε το βίντεο – μυστήριο κάθε Δευτέρα, ξεκινώντας από σήμερα!

Θα μπορέσεις να λύσεις το γρίφο; Θα μπορέσεις να βρεις το μυστικό; Βρείτε τις οδηγίες για την επίλυση του γρίφου στο https://snfcc.org/SherlocksHelpers?fbclid=IwAR1dyG0nEZ_WKy3ZF1SxlyYpRE_3gVN-bWFfWvJr-b2yYs15VXhMVoBEYms .

Επίσης στο φβ https://www.facebook.com/SNFCC/ ή την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανεβαίνουν συνέχεια σεμινάρια, υλικό και εκδηλώσεις (δωρεάν) για εκπαιδευτικούς, παιδιά και οικογένειες.

  • Το #EducationalPlaybox εγκαινιάζει μια σειρά ειδικών φυλλαδίων για την ενίσχυση του Γραπτού Λόγου μαθητών με και χωρίς Μαθησιακές Δυσκολίες που θα μπορείτε να κατεβάζετε, να εκτυπώνετε δωρεάν και να εφαρμόζετε στους μαθητές σας.  Οι ασκήσεις είχαν δοθεί στο παρελθόν με μορφή σημειώσεων- ebook σε πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή με τίτλο “Σύγχρονες Πρακτικές στην Ειδική Αγωγή” του Εργαστηρίου Ψυχολογίας του ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ. Ξεκινήστε την παρέμβασή σας με το 1ο Φυλλάδιο Ενίσχυσης Φωνολογικής Ενημερότητας.

https://www.facebook.com/hashtag/educationalplaybox

  • “Η Αλφαβήτα των Χριστουγέννων”. Γράμμα το γράμμα πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Με ποίηση, τραγούδι και ζωγραφική γλυκαίνουμε κι ελαφραίνουμε κάθε πικρή και δύσκολη σκέψη και στιγμή… Χαρισμένο από τη συναδέλφισσα και συγγραφέα Εύη Τσιτιρίδου.

https://calendar.myadvent.net/?id=af319d6039cafc16282fc0df7691ba0c&fbclid=IwAR0uDWNFTHzFQY3saCwwA-T_qEOT5Y_Go5X0odFYvVSVlKlHh-1Pw62VmzU

  • «Επιστήμονες που εύρηκαν για την Ανθρωπότητα», Το πρώτο επεισόδιο αφορά στον Αρχιμήδη (Από το Π.Ι.Ο.Π.).

https://www.piop.gr/…/vivliothiki-paramythophono-2020.aspx

  • Τα Δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι, ένας διαγωνισμός από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

https://ddp.gr/ta-dikaiomata-mas-ginontai-tragoydi/?fbclid=IwAR1XyuQmdUA9HFz9hCjyUSGCSrNrlpnen7Pmvre1IO83YW3vQXv03I_GKqk

  • Η μαγεία των Χριστουγέννων μας αγγίζει όλους ! Για όσους θέλουν να στολίσουν ψηφιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο με τους μαθητές τους κάποιοι σύνδεσμοι που ίσως φανούν χρήσιμοι! Διαλέγετε και παίρνετε! Το τελευταίο είναι τρισδιάστατο και πρέπει να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή! Ευχαριστούμε τη συναδέλφισσα Κατερίνα Κόμπου που τα βρήκε για εμάς!

https://www.abcya.com/games/make-a-christmas-tree

https://www.whychristmas.com/fun/decorateatree.shtml

https://www.meddybemps.com/Christmas/Tree2.htm

https://www.meddybemps.com/Christmas/Index.html

https://www.santagames.net/games/christmas-tree.htm

https://www.microsoft.com/en-us/p/christmas-tree-3d/9wzdncrdkg81?activetab=pivot:overviewtab+

 

  • Με αφορμή το Σεμινάριο για τη Διαχείριση του Χρόνου οι συναδέλφισσες Ματίνα Κρουσταλάκη & Εύη Λυκοφρίδη (3ο ΔΣ Γλυφάδας) έφτιαξαν τις δικές τους προτάσεις οι οποίες επισυνάπτονται σε pdf.

 

  • Εξοικείωση με την Αναπηρία και… εξ αποστάσεως. Η Ματίνα Κρουσταλλάκη το βρήκε για εμάς!

https://paixnidi-kinisi-xara-synergasia.blogspot.com/2020/12/blog-post.html?fbclid=IwAR2j1i2qnlrISIVJwNmdNVVvOuYGZo0muaRGoTJqcKO1Di69oYceCEic-Fs

 

  • Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη, από τον συνάδελφο Μανόλη Κανάκη (7ο ΔΣ Αργυρούπολης)

https://www.thinglink.com/scene/1393017588165902338?fbclid=IwAR0iFll4e1RJydmOzThVPnd8hqQKgwV1Rz3FvX7yjjfJYTChxegjNCpSe64

  • Το υλικό της Φυσικής (video) που μας παρουσίασε η συναδέλφισσα Φρόσω Παπαδοπούλου (3o ΔΣ Ελληνικού) και μοιράστηκε μαζί μας δεν μπορεί να σταλεί με μέιλ…αν κάποιος/ α ενδιαφέρεται ας μου στείλει μνμ και θα το προωθήσω με transfer.
  • Από την κ. Αθηνά Καραβόλτσου διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ η βιντεοσκόπηση του Οnline Σεμιναρίου, διάρκειας δύο ωρών, με θέμα τη Διαχείριση Θυμού, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2020. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το βιντεοσκοπημένο webinar:

https://drive.google.com/…/1A5CCfxAkcowuaEp0TPP…/view

το οποίο θα ανοίξει μέσω Google Drive.

Οι θεματικές ενότητες του βίντεο: Ούτε παθητικός, ούτε επιθετικός, αλλά διεκδικητικός ή πως τα παιδιά μας “κόβουν κοστούμι” για το ρόλο του γονέα που παίζουμε στις συγκρούσεις, Το μυστικό του θυμού – “Κρεμμύδι του θυμού”, Δεν ευθύνονται οι άλλοι για το θυμό μου, Οι ανικανοποίητες ανάγκες μου είναι η αιτία του θυμού, Τρία είδη επιθετικότητας/βίας, Παράδειγμα – “το βρακί”, θυμός μητέρας προς παιδί, Παράδειγμα – θυμός γονιού προς έφηβο: “Πού γυρνά;, Σχέση μεταξύ φόβου και σεβασμού, Παράδειγμα – θυμός μεταξύ παιδιών, Παράδειγμα – θυμός μεταξύ ενηλίκων  (προϊστάμενος, σύζυγος), Παράδειγμα – θυμός παιδιού προς πατέρα: “Με προσβάλλεις!”, Παράδειγμα – θυμός μητέρας προς μικρό παιδί, Παράδειγμα – θυμός μητέρας προς παιδί προσχολικής ηλικίας, Τί πειράζει να μας φοβούνται τα παιδιά;, Επιθετικότητα και θυμός των παιδιών στο σχολείο.

 Υπενθυμίζω την επανάληψη του σεμιναρίου για τη Διαχείριση του Χρόνου (Δευτέρα, 14/12.2020, 6.00 μ.μ.) στο

https://minedu-primary2.webex.com/meet/efchristo



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κλ. ΠΕ70

4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Ευσταθία Χριστοπούλου

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.