Δημιουργικότητα και Αειφορία στην εκπαιδευτική πράξη – Επιμορφωτικές ημερίδες για εκπαιδευτικούς Γ΄ και Δ΄ τάξης

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές ημερίδες για εκπαιδευτικούς της Γ΄και Δ΄ Τάξης με ευθύνη των ΣΕΕ ΠΕ 70 , A. Zουγανέλη, Ν. Καμήλου, Ιωάννα Καμπούρμαλη και του ΣΕΕ για την Αειφορία Δ. Καλαϊτζίδη.

Στο πρώτο  μέρος του σεμιναρίου ο κ. Δ. Ζμπάινος, Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και η Ασημ. Ιωαννίδου, εκπαιδευτικός ΠΕ 70, παρουσίασαν το πλαίσιο ανάπτυξης της δημιουργικότητας των μαθητών του Δημοτικού σχολείου με εφαρμόσιμα παραδείγματα και τεχνικές.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου ο ΣΕΕ Εκπαίδευσης για την Αειφορία Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μίλησε για την το Αειφόρο Σχολείο και την Εκπαίδευση για την Αειφορία. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, δύο ομάδες εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Γ’ τάξη δημοτικού και άλλες δυο ομάδες εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Δ τάξη δημοτικού σχολείου.

Οι 4 ομάδες εργάστηκαν σε 4 διαφορετικές αίθουσες και προσέγγισαν με βιωματικό-ομαδοσυνεργατικό τρόπο τη διαδικασία αλλαγής του σχολείου προς ένα αειφόρο πρότυπο.

Συντονιστές των 4 ομάδων ήταν οι κκ. Χρ.Νομικού (δρ. ΕγΑ-Διευθύντρια 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου), Ελ. Νιάρχου, Υπεύθυνη Π.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Γ’ Διεύθυνση Αθήνας , η Β. Βορύλλα, Υπεύθυνη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο Δ.  Καλαϊτζίδης.

Θερμές ευχαριστίες στους δύο κύριους εισηγητές κκ.  Δ. Σμπάινο και Δημήτρη Καλαϊτζίδη, καθώς και τις συναδέλφους που συντόνισαν τα εργαστήρια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Δ/ντρια κ. Κ. Γραμματικού, στο Δ/ντή  κ. Ευστρ. Χατζηδημητρίου και στους εκπαιδευτικούς του 11ου Δημ. Σχολείου  Π. Φαλήρου «Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ» και 6ου Δημ. Σχ. Αγίου Δημητρίου  αντίστοιχα για την ζεστή φιλοξενία και φροντίδα.

Κατηγορίες: Αειφορίας, Δασκάλων, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.