Αρχείο για "Σεπτέμβριος, 2018"

Αναστολή λειτουργίας σχολείου

Με απόφαση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου δεν θα λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα στο δήμο, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας και των κινδύνων που αναμένεται να δημιουργήσουν οι ισχυροί άνεμοι στους μαθητές.

Ενοποιημένο Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση Έκτακτων Καταστάσεων

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 5/11-09-2018 πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το Ενοποιημένο Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου, Πυρκαγιών, Ακραίων Καιρικών Φαινομένων, Τεχνολογικών Καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου για το σχολικό έτος 2018-19.
Το μνημόνιο είναι αναρτημένο στη σχετική σελίδα του ιστολογίου.

Ετικέτες:

Αναβολή αθλητικών δραστηριοτήτων

Λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν αύριο Παρασκευή 28-09-2018, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Οι δραστηριότητες θα υλοποιηθούν σε άλλη κατάλληλη ημέρα, και αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Ετικέτες:

Παράταση προθεσμίας δράσεων οικονομικής στήριξης μαθητών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας μας ενημέρωσαν για την παράταση των δράσεων οικονομικής ενίσχυσης μαθητών. Περισσότερα πατώντας εδώ.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές ενημερωτικές  και αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα: «Ας κινηθούμε…» και στόχο την υλοποίηση δραστηριοτήτων συνδυασμού ψυχαγωγίας και άσκησης στην κατεύθυνση απόκτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών. Ειδικότερα: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων Α1 τμήματος

Η δασκάλα του Α1 τμήματος προσκαλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών σε παιδαγωγική συγκέντρωση τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στις 1.20 μ.μ. στην αίθουσα του τμήματος (αίθ. 3 στον Α’ όροφο). Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία, τον τρόπο εργασίας των παιδιών στο σχολείο αλλά και οδηγίες για τον τρόπο μελέτης στο σπίτι.

Ενημέρωση γονέων

Αντιφθειρική προστασία: Εντοπίστηκαν περιπτώσεις προσβολής μαθητών του σχολείου από φθείρες της κεφαλής (ψείρες). Παρακαλούμε ελέγξτε προσεκτικά τα μαλλιά των παιδιών σας και, εφόσον διαπιστώσετε να υπάρχει πρόβλημα, εφαρμόστε κατάλληλη αντιφθειρική θεραπεία.

Δράση «ΑΡΧΗ…ΖΩ»: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί δράση στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60€/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων Α2 τμήματος

Η δασκάλα του Α2 τμήματος προσκαλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών σε παιδαγωγική συγκέντρωση την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 1.20 μ.μ. στην αίθουσα του τμήματος (αίθ. 4 στον Α’ όροφο). Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη μαθησιακή διαδικασία, τον τρόπο εργασίας των παιδιών στο σχολείο αλλά και οδηγίες για τον τρόπο μελέτης στο σπίτι.

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων

Στους μαθητές των τάξεων δόθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας 17-21 Σεπτεμβρίου. Επισημαίνουμε πως από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα θα ολοκληρώνονται καθημερινά στις 1.15 μ.μ.

Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πρόγραμμα τάξεων/τμημάτων

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών

Σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων- Ενημέρωση προς τους γονείς της Α΄ τάξης

Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς δίδεται στους γονείς των μαθητών της Α τάξης το ακόλουθο απόσπασμα από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων του σχολείου.

Seismos_actionΑπόσπασμα από το Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων του 2ου Δ.Σ. Σχολείου Αλιβερίου  (Σεπτέμβριος 2018)

Το παρόν κείμενο αποτελεί προσάρτημα του Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων του 2ουΔημοτικού Σχολείου Αλιβερίου που περιλαμβάνει τις απαραίτητες επισημάνσεις και ενέργειες για την αποτελεσματικότερη προφύλαξη των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς.

Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο έχει φροντίσει για τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία του μαθητικού πληθυσμού κατά τη στιγμή του συμβάντος (σεισμού/ πυρκαγιάς), την παροχή Α΄ βοηθειών σε παιδιά που τυχόν τραυματιστούν, την ασφαλή εκκένωση του διδακτηρίου προς το χώρο καταφυγής και την προστασία των μαθητών μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς/κηδεμόνες ή τη μεταφορά τους με τη βοήθεια συνοδών, σε άλλο χώρο καταφυγής (για την περίπτωση που ο επιλεγόμενος χώρος καταφυγής κριθεί ακατάλληλος). Οι ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνονται στο καταρτισθέν Σχέδιο Αντιμετώπισης Κρίσεων που έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση