ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Μια συλλογική προσπάθεια είχε απόλυτα θετική έκβαση για το σχολείο μας. Με τη συντονισμένη ενέργεια εκπαιδευτικών και γονέων και την ενεργό συμπαράσταση συμπολιτών μας καταφέραμε να κατασκευάσουμε και να εξοπλίσουμε δυο τραπέζια πινγκ πονγκ για την άθληση και τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών μας.

 Τα ξύλινα ταμπλό που χρησιμοποιήσαμε μας τα παραχώρησε δωρεάν η επιχείρηση εμπορίας ξυλείας του κ. Λαθουρά Γεώργιου στα Κριεζά, όπου έγινε και η κοπή τους στις επιθυμητές διαστάσεις. Τα ταμπλό αυτά διαμορφώθηκαν εξωτερικά και καλύφθηκαν περιμετρικά στο σημείο τομής με ταινία PVC για την προστασία τόσο της ίδιας της κατασκευής από το ξεφλούδισμα, όσο και των μαθητών από τραυματισμούς , στην επιχείρηση προϊόντων ξυλείας των Αφων Μπαράκου στο Αλιβέρι. Στη συνέχεια αξιοποιήσαμε τα μεταλλικά μέρη από θρανία που είχαν καταστραφεί και ήταν προς απόσυρση στο σχολείο. Τα θρανία αυτά επεξεργάστηκαν και χρωματίστηκαν στην εταιρία μεταλλικών κατασκευών- γαλβανιστήριο του κ. Παπαδιόχου Νικόλαου στο Αλιβέρι, ενώ για τη συναρμογή τους αξιοποιήσαμε υλικά που μας παραχώρησε το κατάστημα εμπορίας βιομηχανικών ειδών και σιδήρου του κ. Κατσινόπουλου Αναστάσιου. Τα υλικά για την προετοιμασία και το χρωματισμό των ταμπλό τα εξασφάλισε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, όπως και τα υλικά για τον εξοπλισμό των τραπεζιών (δίχτυα, ρακέτες, μπαλάκια). Οι απαραίτητες εργασίες για το χρωματισμό και την ολοκλήρωση της κατασκευής έγιναν από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων ενεργειών και της ενεργού συμπαράστασης όλων των προαναφερόμενων, κατορθώσαμε να εμπλουτίσουμε τον εξοπλισμό του σχολείου μας, σε μια περίοδο που τα οικονομικά μας δεδομένα δεν θα μας το επέτρεπαν διαφορετικά. Είναι ενδεικτικό πως η αξία του καθενός από τα τραπέζια αυτά για να το προμηθευτούμε από την αγορά ξεπερνά τα 220 €, χωρίς τον εξοπλισμό τους (ρακέτες κ.λπ.)

Τα τραπέζια του πινγκ πονγκ που κατασκευάσαμε είναι στις επίσημες τυποποιημένες διαστάσεις, με χρωματισμό και φινίρισμα υψηλότατου επιπέδου. Έχουν τοποθετηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και ο σχεδιασμός της βάσης τους είναι τέτοιος, ώστε να μπορούν απροβλημάτιστα και γρήγορα να αποσυναρμολογηθούν και να αποθηκευτούν κατά τέτοιο τρόπο που να μην εμποδίζει τη λειτουργική αξιοποίηση του χώρου για τις σχολικές εκδηλώσεις.

Η επιτυχία της προσπάθειάς μας αυτής και η ενεργός υποστήριξή της από τους συντοπίτες μας θεωρούμε πως συνιστά μια ισχυρή παρακαταθήκη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ανάλογων παρεμβάσεων και στο μέλλον. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως στο σύνολό τους σχεδόν όλοι οι προαναφερθέντες, με το θεσμικό τους ρόλο  ή το προσωπικό τους ρόλο, είχαν βοηθήσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν στην κάλυψη παρόμοιων αναγκών του σχολείου. 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου