Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 θα επισκεφτεί το σχολείο μας η συγγραφέας κ. Ευδοκία Σκορδαλά- Κακατσάκη. Η επίσκεψή της είναι προγραμματισμένη στα πλαίσια της δράσης προώθησης της φιλαναγνωσίας στην οποία μετέχει το σχολείο μας, ως σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Για την επιτυχία της επίσκεψης οι τάξεις των  μαθητών που συμμετέχουν (Α’ & Β’) έχουν επιλέξει να διαβάσουν από ένα βιβλίο της συγγραφέως, το περιεχόμενο του οποίου έχουν προσεγγίσει πολλαπλώς μέσω κατασκευών, εικαστικής, μουσικής και θεατρικής έκφρασης, δραστηριότητες στις οποίες έχουν εμπλακεί πέραν των δασκάλων των τμημάτων και όλοι οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω ειδικοτήτων, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της παρέμβασης.

Στα πλαίσια του προγράμματος προώθησης της φιλαναγνωσίας ο Διευθυντής του σχολείου  και η δασκάλα του Β2 τμήματος κ. Δημολιάνη Ιωάννα παρακολούθησαν σχετικό σεμινάριο στη Χαλκίδα. Στο σχολείο έχουν αποσταλεί επτά (7) τίτλοι βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου με σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του, ενώ διερευνούμε τη δυνατότητα ένταξης του σχολείου μας σε σχετική δράση του προγράμματος φιλαναγνωσίας που αφορά τη δημιουργία Λέσχης Ανάγνωσης.

Για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε και παλαιότερες ανακοινώσεις στο ιστολόγιό μας, τις οποίες θα βρείτε γράφοντας στο πλαίσιο αναζήτησης τη λέξη “φιλαναγνωσία”.