sxediaΜια αναζήτηση χρόνων περατώθηκε επιτυχώς. Μπορεί οι μαθητές μας να έψαχναν την Ιθαγδάτη της ψυχής τους, εμείς όμως όλα αυτά τα χρόνια αναζητούσαμε την οικοδομική άδεια και τα σχέδια ανέγερσης του σχολείου, απαραίτητα σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης, συντήρησης ή αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του. Τελικά, κατόπιν της προσωπικής αναζήτησης της κυρίας Μπουσδρή Γεωργίας, υπαλλήλου υπηρεσίας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου και μητέρας μαθητών του σχολείου μας, τα σχέδια ανευρέθηκαν στις αποθήκες της πολεοδομίας της παλαιάς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας και έτσι τώρα μπορούν να αξιοποιηθούν όπου απαιτείται για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των κτιριακών μας υποδομών.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν αναζητήσαμε τα σχέδια αυτά που ήταν προϋπόθεση για την ένταξη του σχολείου στο ΠΕΠ Στερεάς, όπου είχαμε υποβάλει και σχετική πρόταση η οποία είχε επιλεγεί καταρχήν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς προς χρηματοδότηση. Την περίοδο αυτή δε,  υπάρχει πρόσκληση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων σε σχέση με έργα που αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που ευελπιστούμε να αξιοποιήσει και ο δήμος μας προς ένταξη στο ΠΕΠ Στεράς απαιτούμενων έργων στα σχολικά κτίρια της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε την κ. Μπουσδρή για την αναζήτηση και την εύρεση των σχεδίων και της οικοδομικής αδείας και ευελπιστούμε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αναβάθμιση όσων σχολικών κτιρίων της περιφέρειάς μας το έχουν ανάγκη.