Εικόνα1Το σχολείο μας για 2η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια “LITTER LESS”. Η εκστρατεία αυτή διοργανώνεται σε περισσότερες από 35 χώρες. Στόχος της είναι να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και να τους ενθαρρύνει να αποκτήσουν θετικές συνήθειες.

Η εκκίνηση της εκστρατείας έγινε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 από τους μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας, που παράλληλα πραγματοποιούν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα τα απορρίμματα και τίτλο”Τα απομεινάρια ενός σχολείου: Μικροί ανακυκλωτές σε δράση”.

Οι μαθητές, μία ημέρα πριν την εκκίνηση, βγήκαν στην αυλή του σχολείου και συνέλεξαν όσα σκουπίδια υπήρχαν. Ακολούθησε συζήτηση για την ποσότητα και το είδος των σκουπιδιών που μάζεψαν. Επιπλέον πρότειναν τρόπους για  να μειώσουμε τα σκουπίδια και να κρατήσουμε  το περιβάλλον καθαρό.

Στη συνέχεια  κατασκεύασαν πανό με μηνύματα για να ευαισθητοποιήσουν όλα τα παιδιά του σχολείου για τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών.

Στην προσπάθειά τους να ομορφύνουν την αυλή του σχολείου φύτεψαν μια βουκαμβίλια.

Η δράση ολοκληρώθηκε με παιχνίδια στην αυλή .Έπαιξαν σκυταλοδρομίες με σκυτάλες από χαρτοσωλήνες και μπόουλινγκ με πλαστικά μπουκάλια.

Μια σύντομη φωτογραφική παρουσίαση των δράσεων μπορείτε να δείτε εδώ.