actΑπό 27 Απριλίου – 3 Μαΐου 2015 οι Α, Β & Στ τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση.

Τα βήματα της φετινής συμμετοχής είναι τα ακόλουθα:

Βήμα 1: Διερευνώ τη θεματική

Αφού γίνει η παραλαβή του υλικού, μελέτη των προτεινόμενων ιστοριών και των υπόλοιπων κειμένων θα επιλεγούν αυτά με τα οποία θα δουλέψει κατά τάξη, ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση (27 Απριλίου-3 Μαΐου) θα αφιερωθεί όσος χρόνος έχει σχεδιαστεί από τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα (από μία ώρα έως και όλη την εβδομάδα) για να πραγματοποιηθεί μια δράση σχετικά με τη φετινή θεματική. Για την τάξη Στ οι δραστηριότητες σχεδιάζονται και υλοποιούνται υπό την ευθύνη της δασκάλας της τάξης κας Αντωνιάδη, ενώ για τις τάξεις Α & Β από το διευθυντή του σχολείου στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Βήμα 2: Λέω τη λέξη που θα ταξιδέψει!

Ανεξάρτητα από τις δραστηριότητες που θα επιλεγούν να υλοποιηθούν, βασική δράση της φετινής εκστρατείας, την οποία όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται  να πραγματοποιήσουν, είναι η δραστηριότητα «Λέω τη λέξη που θα ταξιδέψει».

Βήμα 3: Προσθέτουμε τη συμμετοχή μας στο σύνολο!

Αφού επιλέξουμε και αποτυπώσουμε τη λέξη μας, τη φωτογραφίζουμε και τη στέλνουμε στην Action Aid.

Όλες οι λέξεις που θα σταλούν έως τις 11 Μαΐου θα συμπεριληφθούν σε ένα βίντεο το οποίο θα αποσταλεί στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη και θα συμμετάσχει στην ειδική σύσκεψη στου ΟΗΕ για την Ανάπτυξη.