vivlia_rodes

Για τρεις εβδομάδες μάς συντρόφευσαν στην τάξη μας, στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, στα σπίτια μας.

 Διαβάζοντας τα βιβλία που περιείχε ο σάκος που ήρθε στο σχολείο μας, είδαμε με μια άλλη ματιά το διαφορετικό από εμάς. Γνωρίσαμε τις ιστορίες ανθρώπων που, ενώ καταπατήθηκαν τα δικαιώματά τους, εκείνοι με θέληση και αισιοδοξία αντιμετώπισαν τις δυσκολίες της ζωής τους. Ταξιδέψαμε με τους ήρωες των βιβλίων και μέσα από τις περιπέτειες της ζωής τους συγκινηθήκαμε, προβληματιστήκαμε αλλά και ονειρευτήκαμε μαζί τους ένα καλύτερο κόσμο, πιο δίκαιο και πιο χαρούμενο.

Το διάβασμα των βιβλίων έγινε απόλαυση, χαρά και αφορμή για δημιουργικές δραστηριότητες. Φτιάξαμε αφίσες, εξώφυλλα, βιβλιοπαρουσίαση, σταυρόλεξο, ακροστιχίδα, φιγούρες για κουκλοθέατρο, ζωγραφιές, ιστορίες κλπ.

Ο σάκος με τα βιβλία έφυγε, οι ήρωες των βιβλίων όμως θα μείνουν στις καρδιές μας για να μας συντροφεύουν .Η Ευγενία, η Φάτμα, ο Άλκης, ο Ναβίντ… και πολλοί άλλοι με το παράδειγμά τους μας έμαθαν ότι, όταν αγωνιζόμαστε με όραμα και σεβασμό στη διαφορετικότητα , η ζωή μας θα γίνει ομορφότερη.

Αποχαιρετήσαμε τα  «Βιβλία σε ρόδες» και δώσαμε την υπόσχεση πως το μαγικό μας ταξίδι με τα βιβλία δε θα τελειώσει ποτέ…

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης

Πατώντας στην ακόλουθη εικόνα, μπορείτε αν δείτε εικόνες και σκέψεις από την εμπειρία μας στο πρόγραμμα αυτό.

Front-page