vivlia_rodesΕίναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σκοπό έχει να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και την πρακτική του δανεισμού. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν με τους συμμαθητές τους  μέσα σε ένα κλίμα συντροφικότητας και δημιουργικότητας. Επιπλέον τους προσφέρει την επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι έτσι ώστε να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με τα βιβλία και την αναγνωστική απόλαυση τους, να συνταξιδέψουν με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ παρέα με τους γονείς τους με στόχο να εδραιώσουν φιλική σχέση με τα βιβλία που θα τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους.

 Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες που φτάνουν στο σχολείο μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Ο σάκος που ήρθε στο δικό μας σχολείο έχει ως θέμα του τα «Δικαιώματα» και θα παραμείνει στο σχολείο για τρεις εβδομάδες. Περιέχει 23 βιβλία μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ δεν αποτελούν από μόνο τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να τα εντάξει υποστηρικτικά στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον τρόπο που ταιριάζει στην τάξη του.

Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε το 2011 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ, (www.pyrna.gr) με τη συνεργασία  του Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Α΄Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σάκος με τα βιβλία φιλοξενείται στο νεότευκτο χώρο της σχολικής μας βιβλιοθήκης και ο ερχομός του είναι συμβολικός στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση και προώθηση της λειτουργίας της.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει η Ε’ τάξη του σχολείου.