stacking-up-coins

Σας ενημερώνουμε ότι και για το σχολικό έτος 2012-2013 ισχύει η με αριθμό 2/46354/0026 (ΦΕΚ 2204/2012, τ.Β΄) απόφαση όπου καθορίζεται η διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης των οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και με χαμηλά εισοδήματα.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1. Αίτηση του δικαιούχου (μαζί με την αίτηση να υπάρχει και μια φωτοτυπία από το μπροστινό φύλλο του βιβλιαρίου τράπεζας προκειμένου να φαίνεται ο αριθμός ΙΒΑΝ)

2. Βεβαίωση του διευθυντή δημόσιου σχολείου πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε. Η βεβαίωση αυτή είναι μοναδική και δεν επανεκδίδεται σε καμία περίπτωση.

3. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα οικονομικού έτους)

 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου.

5. Υπεύθυνη δήλωση ν.1599/1986 του δικαιούχου.

Στις παρ.3 και 4 του άρθρου 27 του Ν. 3016/17-5-202(ΦΕΚ 110, τ. Α΄) καθορίζονται τα παρακάτω:

3. Σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεΐκών, που έχουν τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, καταβάλλεται από το 2002 ετήσια οικονομική ενίσχυση ύψους τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε παιδί μέχρι το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του και κατ’ ανώτατο όριο μέχρι και του δέκατου έκτου έτους(16ου) της ηλικίας του.

 

Αν θεωρείτε πως εμπίπτετε στις παραπάνω προϋποθέσεις, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του σχολείου για τη διεκπεραίωση της αίτησής σας το συντομότερο δυνατόν.