Το σχολείο προγραμματίζει επίσκεψη των μαθητών των Α’ & Β’ τάξεων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το Αλφαβητάρι της Βιβλιοθήκης». Αφού ξεναγηθούν στο χώρο της βιβλιοθήκης, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια, με τη χρήση εικόνων και λέξεων τα παιδιά εξοικειώνονται με το χώρο και τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης. Παράλληλα και με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 180 χρόνια από την απελευθέρωση της Εύβοιας, οι μαθητές θα ξεναγηθούν στη σχετική έκθεση που φιλοξενείται στους χώρους της βιβλιοθήκης.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Αλσύλλιο Κανήθου, όπου έχει διαμορφωθεί χώρος ψυχαγωγίας και περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για ξεκούραση, κολατσιό με πράγματα που θα φέρουν μαζί τους και περιβαλλοντικές δραστηριότητες που θα έχουν σχεδιάσει οι δασκάλες των τάξεων.

Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης οι μαθητές θα επιβαρυνθούν με το κόστος του λεωφορείου που ανέρχεται στα 4,00 € ανά μαθητή. Για τις περιπτώσεις των μαθητών που θα συμμετάσχουν και είναι αδέλφια το κόστος διαμορφώνεται στα 6,00 € για το ζευγάρι των αδελφών. Για περιορισμένο αριθμό μαθητών (1-2 ανά τάξη) που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο κόστος αυτό, διερευνάται η δυνατότητα κάλυψής του από εθελοντικές χορηγίες. Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται οι γονείς που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο κόστος συμμετοχής να έρθουν σε επαφή με το Διευθυντή του σχολείου.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό της επίσκεψης παρακαλούμε να επιστραφεί το εγκριτικό σημείωμα που δόθηκε στους μαθητές έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013.