Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας μας διαβιβάστηκε σχετικό έγγραφο για τη δυνατότητα προληπτικής εξέτασης των μαθητών από κινητή μονάδα υγείας του «Χαμόγελου του Παιδιού. Η «Προληπτική Ιατρική» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Άθλησης, βάσει μνημονίου που έχει υπογράψει ο Σύλλογος «Χαμόγελο του Παιδιού» με το ως άνω Υπουργείο και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο πάντα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Για την εφαρμογή της δράσης, ο Σύλλογος διαθέτει:

Μία κινητή οδοντιατρική μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη που δύναται να μεταβαίνει σε  ορεινά χωριά , δυσπρόσιτα σημεία κ.α.

Το κινητό πολυϊατρείο  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα, να υποβληθούν, σε μία επίσκεψη, σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό  έλεγχο.

Σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς / κηδεμόνες ή για τα οποία οι γονείς / κηδεμόνες τους έχουν υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία και σας επισυνάπτουμε.

Στα παιδιά που υποβάλλονται  σε προληπτικό ιατρικό – οδοντιατρικό   έλεγχο  παραδίδεται ατομικό  δελτίο προληπτικού  ελέγχου,  προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν  γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για  στατιστικούς λόγους.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχει το παιδί/κηδεμονευόμενός σας σε κάποιο ή και στα δύο προγράμματα προληπτικής ιατρικής, παρακαλούμε επιστρέψτε συμπληρωμένες τις υπεύθυνες δηλώσεις μέχρι αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013. Δήλωση 1 και Δήλωση 2.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.