«Η Κίνηση δίνει Ζωή»

εικόνα Viber 2023 09 29 20 33 16 060

    Σήμερα γιορτάσαμε την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023  με σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή».

COLLAGE1  Υλοποιήσαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου δράσεις και δραστηριότητες, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Όλες οι τάξεις του σχολείου μας μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς τους πραγματοποιήσαμε έναν Δρόμο Υγείας και Ευεξίας  και επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Στάδιο Αμυνταίου στην Ανάληψη.

1 1 COLLAGE 3 COLLAGE 2

     Εκεί, αφού εξερευνήσαμε τον χώρο, όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες, ασχοληθήκαμε με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Τέλος δεν παραλείψαμε να φροντίσουμε το περιβάλλον, μαζεύοντας όλα τα σκουπίδια μας και αφήνοντας το στάδιο καθαρό.

5

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για την δωρεά,  μέσω του Δήμου Αμυνταίου, φαρμακευτικού υλικού για τον εξοπλισμό του σχολικού μας φαρμακείου..

ιατρικό υλικό από Ιατρικό Αθηνών

Δράση αλληλεγγύης

Τo σχολείο μας ανταποκρινόμενο στο αίτημα του  Τοπικού  Τμήματος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ   συγκέντρωσε  είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

δράση αλλυλεγγύης πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Τοπικό  Τμήμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ    συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ. συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως γάλα εβαπορέ, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, ζυμαρικά, αλεύρι, παξιμάδια, ρύζι, κλπ. (όχι νερά). Η συμπαράστασή μας αν υπάρχει δυνατότητα, μπορεί να εκφραστεί με κάθε τρόπο. Η δράση διαρκεί ως την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στην είσοδο του ΝΕΟΥ κτιρίου του 1ου Δημ Σχολείου Αμυνταίου.

11-9-2023 Αγιασμός

Γέμισε γέλια, χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα η αυλή του σχολείου μας σήμερα Δευτέρα 11-9-2023.

Α

 Διανεμήθηκαν από ένστολο προσωπικό των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευσή τους.

Τροχαία υλικό

Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε την τελετή Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Β

 Ο νέος διευθυντής του σχολείου μας κ. Κυριάκος Παρλαπανίδης καλωσόρισε τις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές  και ο κ. Άνθιμος Μπιτάκης, δήμαρχος Αμυνταίου, παραβρέθηκε στην τελετή και απηύθυνε μικρό χαιρετισμό.

Γ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. Αμυνταίου  τίμησαν τον απερχόμενο διευθυντή του σχολείου κ. Μιχαήλ Μιχαηλίδη για την πολύτιμη προσφορά του στο σχολείο κατά την διάρκεια της θητείας του.

Δ

Το κουδούνι θα χτυπήσει την Δευτέρα στις 9:00′ !

—Pngtree—students happy going to school 5794538

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου   θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι  της νέας σχολικής χρονιάς.

2
Ο Αγιασμός θα τελεσθεί στο προαύλιο  του Σχολείου μας στις 9:00′ π.μ.

Μετά την τελετή του Αγιασμού οι μαθήτριες  και οι μαθητές όλων των τάξεων θα παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία και αμέσως μετά θα αποχωρήσουν  με ευθύνη των γονέων τους.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές μας!

Νέες Προοπτικές στο Δημοτικό Σχολείο. Ο ρόλος των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών.

3Σήμερα οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 του σχολείου μας  παρακολουθήσαμε την επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Νέες Προοπτικές στο Δημοτικό Σχολείο. Ο ρόλος των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών » που επιμελήθηκε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης  2ης θέσης Δασκάλων Φλώρινας  κ. Ευαγγελία Κωστίκα -Τσελεπή. Στόχος της επιμορφωτικής συνάντησης ήταν  η ενημέρωση και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με το θεωρητικό πλαίσιο των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, τις νέες προτάσεις και τομές του, καθώς και την σύνδεσή τους με γνωστικά αντικείμενα.

2

Προσκεκλημένοι: Η Διευθύντρια Α-θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας ,κυρία Μούσιου –Μυλωνά Όλγα  και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων Δυτ.Μακεδονίας, Ν.Ιωαννίνων και Ν. Πιερίας, κύριος Ματθαίου Νικόλαος1

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας σχ. έτ. 2022-2023



Λήψη αρχείου