Πόλεμος ή Ειρήνη;

Με αφορμή τα γεγονότα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που αυτές τις μέρες συζητούμε και στο δικό μας σχολείο,τα δύο ολοήμερα τμήματα επεξεργάστηκαν τις έννοιες του πολέμου και της ειρήνης.

Με τη βοήθεια του βίντεο OSCURO CARDINAL που μπορείτε να δείτε εδώ προβληματιστήκαμε και προσεγγίσαμε τι είναι πόλεμος.Τις σκέψεις μας τις γράψαμε και τις ζωγραφίσαμε στο διαδραστικό πίνακα. Κατόπιν ομαδικά ζωγραφίσαμε πώς φανταζόμαστε ότι θα έμοιαζε ο πόλεμος αν ήταν άνθρωπος και στα ρούχα του κολλήσαμε ζωγραφιές που έγιναν σε ζευγάρια και απεικονίζουν τον πόλεμο….γκρεμισμένα σπίτια,φωτιά,όπλα,άνθρωποι με αίματα….

Την επόμενη μέρα μιλήσαμε για την ειρήνη..Αφόρμηση πήραμε από το βιβλίο “Ο Σπόρος της Ειρήνης” ,το αντιπολεμικό παραμύθι  που αναζητήσαμε στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια είναι ότι τα πρόσωπα των παιδιών φωτίστηκαν όταν ζωγράφισαν την Ειρήνη σαν μια όμορφη κοπέλα με λουλούδια στα μαλλιά και περιστέρια στην ποδιά που απεικόνιζαν παιχνίδια,δέντρα,χαρούμενα πρόσωπα…

Και στο τέλος γελάσαμε με το τραγούδι Γιούπι Για Για Γιούπι  Γιούπι Για…Δε χρειάζεται να σας πούμε τι προτιμάμε από τα δύο…

Untitled design