European Code Week 2021

 Kαι φέτος το σχολείο μας πήρε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού,με δραστηριότητες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν δεξιότητες του νου(την υπολογιστική σκέψη,επίλυση προβλημάτων) με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο.Γνωρίσαμε το ρομποτάκι μας την bee bot που θα μας συντροφεύει  όλη τη χρονιά στις δράσεις μας,παίζοντας  και προγραμματίζοντας την.

     

Δράση 1: Ποιος θα βρει πρώτος την αρχική του φωνούλα;

IMG 20211104 095946

Σε πλέγμα που φτιάξαμε στο πάτωμα με χαρτοταινία τα παιδιά συνεργάζονται έτσι ώστε να βρουν την αρχική φωνούλα (γράμμα) του ονόματός τους.Ο ένας καθοδηγεί τον άλλον,τον “προγραμματίζει “σαν να ήταν ρομποτάκι ,έτσι ώστε να φτάσει στο γράμμα από το οποίο αρχίζει το όνομά του.Το ίδιο κάνει και ένα άλλο ζευγάρι παιδιών.Ποιος θα φτάσει άραγε πρώτος;Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται το ρομποτάκι beebot να φτάσει στο αρχικό γράμμα του κάθε παιδιού 

Δράση 2:Χορεύουμε;

Πώς μπορούμε να χορέψουμε συγρονισμένα ,σαν προγραμματισμένα ρομποτάκια ; Εύκολα!Αποφασίσαμε να χορογραφήσουμε το γνωστο τραγούδι Macarena (σε ποιον δεν αρέσει!),καταλήξαμε στις χορευτικές φιγούρες που μας αρεσαν και τις οπτικοποιήσαμε ζωγραφίζοντας τις.Κάθε μια κωδικοποιήθηκε από ένα σχήμα.Όταν η νηπιαγωγός “πατούσε “τα πλήκτρα -σχήματα ,τα παιδιά χορευαν συγχρονισμένα .Πολύ το χαρήκαμε όλοι!

Δράση 3η:«Σκάναρε το QR code και βρες το κρυμμένο έργο τέχνης!»

Η δραστηριότητα «Σκάναρε το QR code και βρες το κρυμμένο έργο τέχνης!», είναι μια δραστηριότητα που κίνησε το ενδιαφέρον των παιδιών! Στην πρώτη φάση της δραστηριότητας, τα παιδιά καλούνται να σκανάρουν QR code κάρτες με το τάμπλετ του σχολείου, ώστε να τους φανερωθεί το «κρυμμένο» έργο τέχνης. Οι πίνακες που έχουν διαλεχτεί, θα δουλευτούν και θα συζητηθούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Από τον Πικάσο στον Ιακωβίδη και από τον Βαν Γκογκ στον Γύζη, η τέχνη θα μας συνοδεύσει! 

Η δεύτερη φάση της δραστηριότητας, καλεί τα παιδιά σε μια αναζήτηση των έργων τέχνης, μέσα στην Γκαλερί που στήθηκε στην τάξη μας. Σε αυτήν την Γκαλερί, μπορούμε να περιηγηθούμε με βελάκια (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά). Αφού λοιπόν διαλέξαμε το avatar μας, σταθήκαμε στην είσοδο της Γκαλερί και αναζητήσαμε την βέλτιστη διαδρομή, οδηγήσαμε το avatar  στο έργο τέχνης  που μας έτυχε μετά από το σκανάρισμα των QR Code καρτών. Τα παιδιά μας προσπάθησαν και βρήκαν τον δρόμο! Τους αξίζουν πολλά θερμά συγχαρητήρια!

Kαι οι δράσεις μας συνεχίζονται όλη την χρονιά!!!

Ως αναγνώριση της προσπάθειάς μας λάβαμε σήμερα 25/1/2022 Certificate of Excellence



Λήψη αρχείου

141351-O2KJaxI0b2