Σχετικά με την καλύτερη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος

Αγαπητοί γονείς, για την καλύτερη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος παρακαλούμε για τα εξής:

  1. Να προμηθευτείτε ένα σακίδιο μεταφοράς του φαγητού για το ολοήμερο. Πάνω σε αυτό να είναι κάπου γραμμένο το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το τμήμα του. Επίσης πάνω στο φαγητοδοχείο αλλά και σε επιμέρους πράγματα (χυμός, γιαούρτι) να είναι γραμμένο το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του παιδιού (ενδεχομένως σε αυτοκόλλητα που θα προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο). Αυτά είναι απαραίτητα γιατί στο ψυγείο μπαίνει μόνο το φαγητό και όχι το σακίδιο για λόγους υγιεινής και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί σίτισης θα πρέπει να γνωρίζουν σε ποιο παιδί αντιστοιχεί το κάθε φαγητοδοχείο.
  2. Τα μικρογεύματα που θέλετε να καταναλώσει το παιδί στο διάλειμμα να είναι στην τσάντα του παιδιού και όχι στο σακίδιο του ολοήμερου. Καλό είναι όταν ετοιμάζετε την τσάντα να εξηγείτε στο παιδί το τι πρέπει να φάει στο διάλειμμα και τι στο ολοήμερο (ειδικότερα για τα μικρότερα παιδιά αυτό είναι απολύτως απαραίτητο).
  3. Μέσα στο σακίδιο μεταφοράς του φαγητού του ολοήμερου να υπάρχει μια καθαρή μικρή πετσέτα και ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό καθώς και χαρτομάντηλα, υγρά ή μη.
  4. Όταν παραλαμβάνετε τα παιδιά σας στο τέλος του ωραρίου να ελέγχετε αν έχουν πάρει ΟΛΑ τα πράγματά τους (παγούρι, φαγητοδοχείο, μπουφάν κλπ). Αν κάποιο ρούχο ή άλλο αντικείμενο έχει ξεχαστεί στο σχολείο παρακαλούμε αναζητήστε το.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος ως τις 15:00 από Τρίτη 20/9/2022

Σας ενημερώνουμε πως ο Σύλλογος Διδασκόντων, θέλοντας να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς, αποφάσισε να ξεκινήσει τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος από την επόμενη εβδομάδα με όσους εκπαιδευτικούς διαθέτει. Γι’ αυτό το λόγο, το μεσημεριανό ολοήμερο πρόγραμμα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την Τρίτη 20/9/2022 μέχρι τις 15:00, για τους μαθητές όλων τάξεων, χωρίς όμως να γίνεται μελέτη-προετοιμασία (διάβασμα) για την επόμενη ημέρα, καθώς δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί της αντίστοιχης ειδικότητας διαθέσιμοι.

Η πρωινή ζώνη και ο ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει πλήρως μέχρι και τις 16:00 ή τις 17:30, όταν στελεχωθεί το σχολείο με τους εκπαιδευτικούς που του λείπουν και γι’ αυτό θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.

Οι μαθητές που θα παραμένουν στο ολοήμερο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό που να μπορεί να καταναλωθεί μόνο κρύο καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να ζεσταίνεται το φαγητό. Φροντίστε να είναι γραμμένο οπωσδήποτε το όνομα και το τμήμα του μαθητή έξω από το φαγητοδοχείο και έξω από το τσαντάκι μεταφοράς του φαγητού. Κάθε πρωί, μετά την προσέλευσή του, ο μαθητής θα πηγαίνει το φαγητό στην κουζίνα, στο ισόγειο του σχολείου και θα το τοποθετεί στα ψυγεία (τα μεγάλα παιδιά γνωρίζουν τη διαδικασία, τα παιδιά της α’ τάξης θα τα καθοδηγήσουν οι εκπαιδευτικοί που θα υπάρχουν για αυτό το σκοπό στο ισόγειο του σχολείου). Επίσης καλό θα είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους χαρτομάντηλα, υγρά ή μη καθώς και αντισηπτικό χεριών.

Θα ήταν σκόπιμο, για λόγους υγείας, να συμβουλέψετε τα παιδιά (ιδίως των μικρών τάξεων) να μην μοιράζονται με συμμαθητές τους το φαγητό και τα ατομικά τους αντικείμενα (κουτάλι, πιρούνι, παγούρι).

Κατά το σχόλασμα από το ολοήμερο πρόγραμμα, παρακαλούμε να βρίσκεστε έγκαιρα στο χώρο του σχολείου για την παραλαβή των μαθητών από την έξοδο επί της Αγ. Γεωργίου. Κάθε γονέας/κηδεμόνας θα παραλαμβάνει μόνο το δικό του παιδί, σύμφωνα με όσα έχετε δηλώσει στην αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο που υποβάλατε στο σχολείο. Ακόμα, επειδή έχει παρατηρηθεί πως οι μαθητές ξεχνάνε κάποια από τα πράγματά τους ή τα ρούχα τους στο σχολείο, γι΄αυτό τον λόγο καλό θα είναι να ελέγχετε αν το παιδί σας έχει πάρει μαζί του όλα τα πράγματά του όταν σχολάει.

Ενημέρωση για τον αγιασμό την Δευτέρα 12-9-2022 και την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεστεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 08:30 στην αυλή του σχολείου. Η είσοδος όλων θα γίνει από την αυλόπορτα της Πλατείας Ελευθερίας αποκλειστικά.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Α’ Δημοτικού θα προσέλθουν από τις 08:15 μαζί με τους μαθητές για τον αγιασμό και θα παραμείνουν στην αυλή για ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων μετά το πέρας του αγιασμού. Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχαν δηλώσει κατά την εγγραφή των μαθητών, θα σταλεί ενημερωτικό μήνυμα, για το τμήμα στο οποίο ανήκει ο μαθητής και το όνομα του εκπαιδευτικού με τον οποίο θα κάνει μάθημα. Αν για κάποιο λόγο δεν λάβει κάποιος γονέας/κηδεμόνας της Α’ τάξης το ενημερωτικό μήνυμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει στέλνοντας ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου (mail@16dim-koryd.att.sch.gr ) αναφέροντας τα στοιχεία του και το όνομα του μαθητή ή μαθήτριας για να του αποσταλούν οι πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων θα προσέλθουν από τις 08:15 στο σχολείο, χωρίς τους γονείς τους και θα συναντηθούν με τους δασκάλους τους σε προκαθορισμένα για κάθε τμήμα, σημεία της αυλής. Θα αποχωρήσουν μετά το πέρας του αγιασμού, περί τις 09:00, χωρίς να ανέβουν στις τάξεις. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός παρακαλούμε επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να ενημερωθείτε για το ποιος/α δάσκαλος/δασκάλα έχει αναλάβει να διδάξει στο κάθε τμήμα την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Εκπαιδευτικοί 16ου Δ.Σ. Κορυδαλλού

Αν κάποιος γονέας/κηδεμόνας χρειάζεται γονική άδεια για την ημέρα του αγιασμού, καλό θα ήταν να το δηλώσει από πριν με ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου (mail@16dim-koryd.att.sch.gr) αναφέροντας τα στοιχεία του, για να είναι έτοιμη να του αποσταλεί ηλεκτρονικά ή να την παραλάβει την Δευτέρα το πρωί. Εναλλακτικά, μπορεί να προσέλθει μετά το πέρας του αγιασμού και την αποχώρηση όλων των μαθητών, από την είσοδο επί της οδού Αγίου Γεωργίου και να επικοινωνήσει με τον διευθυντή του σχολείου.

Οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, γι’ αυτό το λόγο την ημέρα του αγιασμού ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα.

Από την Τρίτη 13/9/2022 η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνεται από την είσοδο επί της πλατείας Ελευθερίας από τις 08:00 έως τις 8:15 που θα χτυπά το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων.

Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και θα ολοκληρώνεται σε κάθε περίπτωση οπωσδήποτε στις 8:15 με το χτύπημα του κουδουνιού για την έναρξη της 1ης διδακτικής ώρας, όπου η είσοδος θα κλείνει.

Η αποχώρηση των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης θα γίνεται από την έξοδο επί της Αγ. Γεωργίου, ενώ των υπολοίπων τάξεων από την έξοδο επί της Πλατείας Ελευθερίας.

Για την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων θα ισχύσουν και τα εξής:

Την Τρίτη 13/9/2022, η Α’ τάξη θα σχολάσει στις 11:15 ενώ οι υπόλοιπες τάξεις στις 11:30.

Την μέρα αυτή, πρώτη των μαθημάτων, οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους και καλό θα είναι μέσα στις τσάντες τους να υπάρχει ένα τετράδιο και μια κασετίνα με την απαραίτητη γραφική ύλη.

Την Τετάρτη 14/9, Πέμπτη 15/9 και Παρασκευή 16/9/2029 η Α’ και Β’ τάξη θα σχολούν στις 12:25 και υπόλοιπες τάξεις στις 13:15.

Την εβδομάδα από 13/9/2022 ως και 16/9/2022 δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη.

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την υπ. αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α. (Β΄4695), η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό καθώς και για τους επισκέπτες σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής κι ο Σύλλογος Διδασκόντων

Εγγραφές στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.. Φ.7/ΦΜ/98404/Δ1 απόφαση της υφυπουργού παιδείας και θρησκευμάτων όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 4215/10.08.2022, το σχολείο μας ορίστηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου που θα λειτουργεί  ως τις 17:30 καθημερινά.

Έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα του διευρυμένου ολοήμερου, και μόνο αυτοί, να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση και να την επιστρέψουν στο σχολείο είτε ηλεκτρονικά με e-mail στο mail@16dim-koryd.att.sch.gr , είτε με φυσική παρουσία στο σχολείο (08:30 – 13:30), από σήμερα Παρασκευή 2-9-2022 ως και την Τετάρτη 7/9/2022, προκειμένου αυτά να σχηματιστούν εγκαίρως τα τμήματα αυτά και να ξεκινήσουν την λειτουργία τους. Για τους υπόλοιπους, ισχύουν οι αιτήσεις που έχουν ήδη γίνει από τον Ιούνιο.

Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που ορίζεται για την παρακολούθηση του προγράμματος, το ολοήμερο πρόγραμμα θα τελειώνει στις 16:00.



Λήψη αρχείου