Ανακοίνωση σχετικά με το ατομικό δελτίο υγείας μαθητών/τριων (ΑΔΥΜ) που θα φοιτήσουν στην Δ’ τάξη το σχολικό έτος 2022 – 2023

Οι μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν το προσεχές σχολικό έτος 2022 – 2023 στην Δ’ τάξη, πρέπει να προσκομίσουν νέο ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) για να μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το ατομικό δελτίο υγείας που είχε προσκομιστεί με την εγγραφή των μαθητών/τριων στην Α’ τάξη έχει τριετή διάρκεια και πλέον δεν θα έχει ισχύ από τη νέα σχολική χρονιά.

Το έντυπο αυτό, παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες να το φέρουν στο σχολείο συμπληρωμένο από τον παιδίατρο, από 1 έως 10 Σεπτέμβρη 2022 και να το παραδώσουν στον διευθυντή ή στους υποδιευθυντές ή σε κάποιο υπεύθυνο εκπαιδευτικό τμήματος. Το ΑΔΥΜ αυτό θα ισχύει μέχρι να τελειώσουν οι μαθητές/τριες το δημοτικό.Λήψη αρχείου

Επίδοση ελέγχων προόδου του Γ’ τριμήνου και τίτλων προόδου και σπουδών – Λήξη σχολικού έτους

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε πως την Δευτέρα 13/6/2022 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος. Την Τρίτη 14/6/2022, τελευταία μέρα μαθημάτων για το τρέχον σχολικό έτος, το σχολείο, για πρωινό και το ολοήμερο πρόγραμμα, θα λειτουργήσει την μέρα αυτή κανονικά.

Την Τετάρτη 15/6/2022, ημέρα λήξης του σχολικού έτους για τους μαθητές, δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά θα γίνει η επίδοση των ελέγχων προόδου του Γ’ τριμήνου καθώς και των τίτλων προόδου και σπουδών κάθε τάξης. Όλα τα έγγραφα θα επιδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων, σύμφωνα με το κάτωθι χρονοδιάγραμμα και στους εξής χώρους:

 • Στις 8:30 θα γίνει η επίδοση των εγγράφων για τις Α’, Γ’ και Στ’ τάξεις.

Για την Α’ τάξη οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του σχολείου γι’ αυτό και η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων θα γίνει από την είσοδο επί της Αγίου Γεωργίου.

Για τις Γ’ και Στ’ τάξεις οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου γι’ αυτό και η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων θα γίνει από την είσοδο επί της Πλατείας Ελευθερίας.

 • Στις 9:00, θα γίνει η επίδοση των εγγράφων για τις Β’, Δ’ και Ε’ τάξεις.

Για την Β’ τάξη οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του σχολείου γι’ αυτό και η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων θα γίνει από την είσοδο επί της Αγίου Γεωργίου.

Για τις Δ’ και Ε’ τάξεις οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου γι’ αυτό και η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων θα γίνει από την είσοδο επί της Πλατείας Ελευθερίας.

Τα παραπάνω ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για την επίδοση των εγγράφων και δεν θα γίνεται καμιά ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών. Γι’ αυτό το λόγο θα παρακαλούσαμε τόσο για την έγκαιρη προσέλευσή σας όσο και για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών και του χρονοδιαγράμματος. Επίσης, με γνώμονα τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή συνωστισμού στους δημόσιους χώρους και γι’ αυτό παρακαλούμε να τηρείτε τις αποστάσεις. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, αν και προτείνεται, κατά την είσοδό σας στους χώρους του σχολείου.

Όποιοι γονείς/κηδεμόνες χρειάζονται γονική άδεια για την ημέρα αυτή, καλό θα είναι να έχουν στείλει ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου από την προηγούμενη, αναφέροντας την ιδιότητά τους, το ονοματεπώνυμό τους καθώς και το ονοματεπώνυμο του μαθητή για τον οποίο θα προσέλθουν, για να είναι έτοιμη για παραλαβή.

Στην περίπτωση που κάποιος γονέας/κηδεμόνας δεν δύναται να προσέλθει τις παραπάνω ώρες, μπορεί να το κάνει ως την Δευτέρα 20/6 από 08:30 ως 13:00, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την διεύθυνση του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Οι γονείς ως ισότιμα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της εισήγησης που πραγματοποιήθηκε στις 11/4/2022 από την κα. Κυριακή Κολλινιάτη, Κοινωνική λειτουργό ΠΕ30 – 16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού, Ε.Δ.Υ. – 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πειραιά, Σ.Δ.Ε.Υ.: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού στο χώρο του σχολείου και είχε ως θέμα την συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών.Λήψη αρχείου

Αλλαγή στους τηλεφωνικούς αριθμούς του σχολείου

Σας ενημερώνουμε πως από σήμερα οι τηλεφωνικοί αριθμοί για την επικοινωνία σας με το σχολείο έχουν αλλάξει.

Στο εξής, αν θέλετε να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε εκπαιδευτικό του σχολείου για θέματα που αφορούν μαθητές/μαθήματα, θα πρέπει να καλείτε στο γραφείο διδασκόντων στον τηλεφωνικό αριθμό 213 130 0660 κατά τις ώρες διαλειμμάτων (9:45-10:00, 11:30-11:45, 12:25-:12:35).

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τον διευθυντή του σχολείου για κάποιο θέμα που αφορά την διεύθυνση, θα πρέπει να καλέσετε στον τηλεφωνικό αριθμό 210 4952 052 στο γραφείο του κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση για την επάνοδο των μαθητών στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα

 

Αγαπητοί γονείς,

Χρόνια Πολλά και Καλό Μήνα!

Σχετικά με την επάνοδο των μαθητών στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα, ισχύουν τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του καθώς και στην με αριθμ. πρωτ. 48804/ΓΔ4/29-4-2022 απόφαση του υφυπουργού Παιδείας αλλά και στην Κ.Υ.Α. με αριθμ. ΓΠ.οικ.23871/ΦΕΚ 2132/30-4-2022. Παρακάτω μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα τα συγκεκριμένα αποσπάσματα που αφορούν τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Υπουργείο Παιδείας: Νέα Πρωτόκολλα COVID-19 στην εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικές μας μονάδες θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα με νέο πρωτόκολλο, σύμφωνο με τη διεθνή τάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της COVID-19, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, ενώ θα εξακολουθήσουν να διατηρούνται σε ισχύ μέτρα που ανακοινώθηκαν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΓΠ.οικ.23871/ΦΕΚ 2132/30-4-2022. Ειδικότερα:

Στα σχολεία:

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών. Καλό θα είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους παραπάνω της μιας μάσκας για να μπορούν να αλλάζουν όποτε αυτό χρειαστεί καθώς και το δικό τους ατομικό μπουκαλάκι με αντισηπτικό.
 • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, self-test, για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές, εκτός αν αυτό χρειάζεται.
 1. Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα μέσα στο σχολείο:
 • Όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη ή νοσήσαντες, διενεργούν 2 self-test (ημέρες 0-1 και 4) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 1. Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολείου:
 • Οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν self-test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν self-test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 1. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη ή νοσήσαντες μαθητές:
 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές δεν κάνουν δήλωση EduPass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση.

Υποχρέωση υπάρχει όταν π.χ. ο μαθητής/η μαθήτρια είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και διενεργεί τα δυο υποχρεωτικά self-test τις μέρες 0-1 και 4, οπότε οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να αναρτήσουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα και να εκδώσουν την σχολικά κάρτα.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα πρέπει να την έχει μαζί του/της στο σχολείο προς επίδειξη σε πιθανό έλεγχο.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος πρέπει πάλι να δηλωθεί στην πλατφόρμα EduPass αλλά και να ειδοποιηθεί με πρόσφορο τρόπο το σχολείο, μέσω τηλεφώνου ή και μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να μπορεί η διεύθυνση να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία ιχνηλάτησης, αν αυτό χρειάζεται. Σε επόμενο χρόνο θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες να μεριμνήσουν να επιβεβαιώσουν το θετικό αποτέλεσμα του self-test με rapid ή PCR test.

Ενημέρωση για τις διακοπές του Πάσχα

Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό από την Μεγάλη Δευτέρα 18/4/2022 ως και την Δευτέρα 2/5/2022 σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. 41328/ΓΔ4/11-04-2022 απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (33566, ΦΕΚ B 1758/11-04-2022). Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν ξανά την Τρίτη 3/5/2022.

Οι μαθητές, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, θα επιστρέψουν στο σχολείο χωρίς να έχουν κάνει αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) αλλά με απαραίτητη την χρήση μάσκας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

 

PikPng.com grass flower png 290277