Ανακοίνωση σχετικά με το ατομικό δελτίο υγείας μαθητών/τριων (ΑΔΥΜ) που θα φοιτήσουν στην Δ’ τάξη το σχολικό έτος 2023 – 2024

Οι μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν το προσεχές σχολικό έτος 2023 – 2024 στην Δ’ τάξη, πρέπει να προσκομίσουν νέο ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) για να μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το ατομικό δελτίο υγείας που είχε προσκομιστεί με την εγγραφή των μαθητών/τριων στην Α’ τάξη έχει τριετή διάρκεια και πλέον δεν θα έχει ισχύ από τη νέα σχολική χρονιά.

Το έντυπο αυτό, παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες να το φέρουν στο σχολείο συμπληρωμένο από τον παιδίατρο, από 1 έως 10 Σεπτέμβρη 2023 και να το παραδώσουν στην διεύθυνση. Το ΑΔΥΜ αυτό θα ισχύει μέχρι να τελειώσουν οι μαθητές/τριες το δημοτικό.



Λήψη αρχείου

Ευχαριστήριο Σημείωμα

 

Ευχαριστούμε το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE) και ειδικότερα την εθελόντρια κυρία Σοφία Λύκου, εγκληματολογική ψυχολόγο, για την ομιλία της στις 23/5/2023 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας με θέμα: «Γονείς παιδιά και διαδίκτυο: Ασφαλείς τρόποι πλοήγησης» .

Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών

Ενημέρωση για τις ημέρες των εκλογών

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σύμφωνα με το Φ1/52055/ΓΔ4/9-5-2023 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν, το σχολείο μας, όπως όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παραμείνει Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ο την Παρασκευή 19/5/2023 και την Δευτέρα 22/5/2023. Την Τρίτη 23/5/2023 θα ξαναλειτουργήσει κανονικά τόσο το πρωινό όσο και το ολοήμερο πρόγραμμα και η πρωινή ζώνη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ευχαριστήριο μήνυμα προς το Πρότυπο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

 

Οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους τόσο προς την εκπαιδευτικό κυρία Αρχοντάκη Αθανασία όσο και στους μαθητές/τριες του τμήματος Γ3 του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά για την ενημέρωση που παρείχαν προς τους μαθητές/τριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας. Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 10 Μαΐου 2023, απαντήθηκαν ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τη μετάβαση των μαθητών/τριων της Στ’ τάξης του σχολείου μας προς το Γυμνάσιο.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και οι μαθητές/τριες του 16ου ΔΣ Κορυδαλλού

Αίτηση/δήλωσης εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024

Σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023-2024 έχουν ξεκινήσει. Όσοι γονείς/κηδεμόνες θέλουν το παιδί τους να φοιτήσει στο ολοήμερο πρόγραμμα και την πρωινή ζώνη κατά το σχολικό έτος 2023-2024 παρακαλούμε να συμπληρώσουν και να επιστρέψουν μέχρι την Τρίτη 2/5/2023 υπογεγραμμένη την αίτηση/δήλωση εγγραφής που δόθηκε σήμερα το πρωί από τους δασκάλους των τμημάτων στους μαθητές/τριες και την οποία θα βρείτε και συνημμένα παρακάτω. Υπενθυμίζουμε πως οι εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα γίνονται χωρίς κριτήρια.

Ο Διευθυντής



Λήψη αρχείου

Κάλαντα του Λαζάρου – Λαζαράκια

Παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μαθητές των μικρών τάξεων έμαθαν τα έθιμα για το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων και τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου με τα Λαζαράκια τους.

Κώστας Παπαδημητρίου

Μουσικολόγος – Μουσικός

20230405 090100 01

Παράταση εγγραφών στα Δημοτικά Σχολεία Σχολικού Έτους 2023-2024

Σας ενημερώνουμε πως με την με αρ. πρωτ. Φ.6/31859/Δ1/20-3-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας δίνεται παράταση στην προθεσμία εγγραφών στην α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου ως και την Δευτέρα 27/3/2023.



Λήψη αρχείου

Εορτασμός 25ης Μαρτίου – Ενημέρωση για την Παρασκευή 24/3/2023 και Σάββατο 25/3/2023

Σας ενημερώνουμε πως με την με Αρ. Πρωτ. Φ1/32393/Δ2/21-3-2023 απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου θα γίνουν την Παρασκευή 24/3/2023  μόνο με την παρουσία μαθητών, μέσα στις τάξεις, από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει κανονικά, όπως κάθε πρωί, από την είσοδο επί της Πλατείας Ελευθερίας στις 8:15, ενώ η αποχώρηση θα γίνει στις 9:40 για όλες τις τάξεις (από την έξοδο επί της οδού Αγ. Γεωργίου για τις τάξεις Α’ και Β’ και από την έξοδο επί της Πλατείας Ελευθερίας για τις τάξεις Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’).  Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να φροντίσουν για την έγκαιρη παραλαβή των μαθητών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο την ημέρα αυτή  δεν  θα λειτουργήσουν.

Την ημέρα της Παρέλασης (Σάββατο 25/3/2023):

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης που συμμετέχουν στην παρέλαση θα φορούν τα μεν αγόρια μπλε σκούρο παντελόνι και λευκό πουκάμισο, τα δε κορίτσια μπλε σκούρα φούστα και λευκό πουκάμισο. Από το σχολείο θα δοθούν σε όλα τα παιδιά κονκάρδες και λευκά γάντια στους παραστάτες και τη σημαιοφόρο. Οι μαθητές έρθουν στο σχολείο ως εξής:

α. Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες  στις  10:00  το αργότερο, για να μεταβούν με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό στην εκκλησία.

β. Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέλασης θα έρθουν στο σχολείο στις 11:00 το αργότερο, για να μεταβούν στο χώρο της παρέλασης με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Οι μαθητές που τυχόν θα προσέλθουν το χώρο του σχολείου μετά τις αναφερόμενες ώρες αναχώρησης, θα πρέπει να μεταβούν στον χώρο εκκίνησης της παρέλασης με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12:15 και θα γίνει επί της οδού Αθηνάς, με αφετηρία την οδό Ασκληπιού και κατεύθυνση προς την πλατεία Ελευθερίας. Συνημμένα μπορείτε να δείτε και το διάγραμμα του Δήμου Κορυδαλλού με τις προκαθορισμένες θέσεις των τμημάτων παρέλασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς θα γυρίσουν στο σχολείο μετά το τέλος της παρέλασης και  θα τα παραλαμβάνετε από εκεί. Δεν επιτρέπεται στους γονείς/κηδεμόνες να παίρνουν τα παιδιά καθ΄ οδόν προς την επιστροφή στο σχολείο χωρίς να ενημερώσουν τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Παρακαλούμε ο εξοπλισμός να επιστραφεί κλεισμένος σε σακουλάκι μιας χρήσης αφού απολυμανθεί.

Παρακαλούμε θερμά να τηρηθούν τα παραπάνω χρονικά όρια και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων