18-22 Ιανουαρίου 2021

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς…

Την εβδομάδα που πέρασε, στην τάξη μας εμφανίστηκε το «εκπληξοκουτί» του Χειμώνα, που μέσα του έκρυβε διάφορα  χειμωνιάτικα αντικείμενα που έπρεπε να ανακαλύψουμε με κλειστά μάτια!! Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στον Χρόνο!

Γνωρίσαμε τις 4 εποχές και τους 12 μήνες, δίνοντας έμφαση φυσικά στην εποχή που διανύουμε, τον Χειμώνα!!! Παίξαμε πολλά παιχνίδια με ζάρι και τους αριθμούς, σχεδιάσαμε τους αριθμούς στο αλεύρι (μιας και είναι λευκό και μας θυμίζει το χιόνι που τόσο αγαπάμε!!),  φτιάξαμε χειμωνιάτικα γλωσσικά  παιχνίδια με καρτέλες, ζωγραφίσαμε με πινέλα, διαβάσαμε χειμωνιάτικες ιστορίες για χιονάνθρωπους και κάναμε σκι με φόντο τον χιονισμένο Ψηλορείτη!!!Φτιάξαμε χιονάνθρωπους και χιονισμένα τοπία !

 

Επίσης  μοιράστηκε  σε όλα τα  παιδάκια  μας  μια παιδική ιστορία σε μορφή βιβλίου με τίτλο «Οι πολύ διαφορετικοί φίλοι και οι περιπέτειές τους» μεταφρασμένο σε 5 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Σουηδικά).

Και στην περίπτωση μας όταν λέμε παιδική ιστορία κυριολεκτούμε διότι αυτή η ιστορία γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τα παιδιά μας την περσινή σχολική χρονιά (2019-2020) σε συνεργασία με παιδιά από την Ιταλία, Γερμανία και Σουηδία.  Είναι μια δραστηριότητα που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Erasmus+ KA2 στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας και έχει ως θέμα την διαπολιτισμική εκπαίδευση. Οι ήρωες  της ιστορίας είναι χαρακτήρες από την παιδική λογοτεχνία των συμμετεχόντων  χωρών τους οποίους τα παιδιά γνώρισαν μέσα από τα βιβλία τους και έτσι εμπνεύστηκαν, έγραψαν και εικονογράφησαν  μια ιστορία γεμάτη φαντασία, περιπέτεια  και εφευρετικότητα.

Χαρακτήρες:

Γαϊδουράκι από την Γερμανία (Οι μουσικοί της Βρέμης)

Αλφόνσο από την Σουηδία (Alfons Aberg)

Άσχημο παπάκι από την Δανία-Ιταλία (Το ασχημόπαπο),

Κίτρινο ποντίκι από την Ελλάδα (Το ποντίκι του αγρού και το ποντίκι της πόλης),

Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την συνεργασία μας με τα νηπιαγωγεία των άλλων χωρών καθώς έτσι μάθαμε πολλά και κάναμε με τα παιδιά στην τάξη ακόμα περισσότερα εδώ και 2 χρόνια.

Το βιβλίο δίνεται δωρεάν στα παιδιά καθώς τα έξοδα καλύπτονται από την χρηματοδότηση του έργου.

Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και διασκέδαση.

Οι νηπιαγωγοί του σχολείου μας

Αντωνακοπούλου Στέλλα ,Βερίγου Γεωργία ,Εμμανουήλ Γεωργία και Φανουργιάκη Άννα