3η Πρόκληση: Ο Άκης Σπιτάκης έχασε το λεξικό του

Αγαπητοί γονείς  και παιδιά 

Η  πρόκληση αυτή τη βδομάδα  έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που είναι την ερχόμενη βδομάδα 2  Απριλίου ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του πολύ γνωστού μας παραμυθά. Η ημέρα αυτή, που συνήθως γιορτάζουμε στα σχολεία, έχει σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία.

Τα παιδιά θα πάρουν ένα μήνυμα με το βίντεο που ακολουθεί,  στο οποίο καλούνται να βρουν και να φωτογραφήσουν ένα αντικείμενο στο σπίτι τους που ξεκινά από το  γράμμα Κκ  της αλφαβήτας.

Τα σχολεία του προγράμματος etwinnning  έχουν χωριστεί στα 24 γράμματα και  το σχολείο μας είναι στην ομάδα του Κκ. 

Στη φωτογραφία που θα μας στείλετε  πρέπει το παιδί να γράψει τη λέξη του αντικειμένου, όπως μπορεί, σε μια καρτέλα και να την τοποθετήσει σε εμφανές σημείο. Στη συνέχεια, στέλνουν στις κυρίες τους τις φωτογραφίες και δημιουργούμε  όλα μαζί τα σχολεία  ένα Συνεργατικό Λεξικό.

Θερμή παρακληση  στις φωτογραφίες να μην φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών  μας  .

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Πρόγραμμα etwinnning :Μένουμε σπίτι ….μαζί !!!!!!!

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα etwinnning  με τίτλο :Μένουμε σπίτι ….μαζί !!!!!!! Στο πρόγραμμα αυτό ιδρύτριες είναι οι   συνάδελφοι κ.Αριάδνη Ευαγγελοπούλου και η κ. Μαρίνα Ζαχαριά και συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα  και  περίπου 230 εκπαιδευτικοί .Είναι γνωστό ότι λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το έργο «Μένουμε σπίτι», εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν.

Βασικοί στόχοι

Επικοινωνία και έκφραση
Υιοθέτηση πρακτικών για ψυχολογική αντιμετώπιση του εγκλεισμού στο σπίτι
Καλλιέργεια αυτοεκτίμησης και αυτοαποτελεσματικότητας, Ανάπτυξη ικανότητας θέσπισης εφικτών και πραγματοποιήσιμων στόχων. Ανάπτυξη τεχνικών για να ξεπεραστεί ο φόβος της πανδημίας. Ανάπτυξη πρωτοβουλίας και ανάληψη ενεργητικών ρόλων Συνεργασία και συμμετοχή οικογένειας στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την ομάδα. Ενθάρρυνση δημιουργικότητας μέσω της τέχνης. Επικοινωνία και συνεργασία μέσω νέων τεχνολογιών. Αξιοποίηση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία.

Διαδικασία της εργασίας

Οι εκπαιδευτικοί θα ετοιμάζουν «προκλήσεις» τις οποίες θα ανεβάζουν στην πλατφόρμα και σε συνεργασία με τους γονείς τους, οι μαθητές θα τις υλοποιούν.
Οι εταίροι θα χωριστούν σε ομάδες για παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού – μια που δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, και με την χρησιμοποίηση web2 εργαλείων, θα το παρουσιάζουν. Οι μαθητές με τους γονείς τους θα αναρτούν τις εργασίες τους στην πλατφόρμα.

Αναμενόμενα αποτελέσματα 

Το Δημόσιο Twinspace θα αποτελεί μια πηγή πληροφοριών και εκπαιδευτικού υλικού για όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλουν να βρουν συμβουλές και ιδέες για την απασχόληση των παιδιών τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Με τη δημιουργία αφισών, τραγουδιών και παραμυθιών για τις πρακτικές που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό και την πανδημία, ευελπιστούμε να βοηθήσουμε με την σειρά μας όλους να βγουν αλώβητοι από την κρίση που βιώνουμε.

 

Eυχές και φιλάκια από τις κυρίες του 13ου νηπιαγωγείου Ρεθύμνου

Αγαπημένα μας παιδάκια 

Σήμερα οι κυρίες του σχολείου  βρεθήκαμε για πρώτη φορά  μετά το κλείσιμο του σχολείου μας μέσω σύνδεσης στον υπολογιστή  και συζητήσαμε διάφορα θέματα .

Σας  ευχόμαστε να περνάτε όμορφα στο σπίτι και σας στέλνουμε την αγάπη μας και τα φιλιά μας!!!Ανυπομονούμε να τα πούμε γρήγορα και από κοντά!!

Σας αγαπάμε πολύ !

Ρένα ,Στέλλα ,Εύα και Άννα.

Παγωτάκι τέτοιο καιρό;

Ένα παγωτάκι που αναδιπλώνεται από την Εύη! Ήθελε να σας πει πως η πρώτη μπάλα είναι το παιδί η δεύτερη το μωρό πιπίλα, η τρίτη η μαμά και η τέταρτη….

ο μπαμπάς λίγο ζορισμένος που τους σηκώνει όλους!!

καλή συνέχεια! φιλάκια από την Εύη!

Θέλει προσοχή στο δίπλωμα του χαρτιού….

Γονείς : Πειραματιστείτε με τα παιδιά για να βρείτε το πιο βολικό δίπλωμα….

Παιδιά : Μόνο έτσι μπορεί ένα χαρτί να διπλωθεί και να ζωγραφιστεί;

 

 

ιδέες για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Αγαπημένα μας παιδιά

Προγραμματίζαμε να γιορτάσουμε με διαφορετικό τρόπο τη φετινή γιορτούλα για την 25η Μαρτίου .Δεν πειράζει όμως. Μένουμε σπίτι  και θα γιορτάσουμε  μαζί στη συνέχεια .Με τους γονείς μας ή τα μεγαλύτερα αδελφάκια μας διαβάζουμε, συζητάμε ,παίζουμε  και  κάνουμε κατασκευές !

Θα θελατε να τραγουδήσουμε παρέα ;

Θυμάστε τον Θούριο του Ρήγα ;Τον είχαμε τραγουδήσει και στο νηπιαγωγείο μας .Ας τον θυμηθούμε ξανά.

https://youtu.be/Vs1aN_5NC6c

Άλλο ένα αγαπημένο μας τραγούδι :Να τανε το 21

https://youtu.be/Z6ccde7Z1ug

Και το αγαπημένο  μας  φλάμπουρο

https://youtu.be/p95zT0zicDg