Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν από την παιδίατρο κυρία Σπανού Ειρήνη της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες.
Φεβρουάριος 2026 αρχείο
Φεβ 25
Παγκόσμια Ημέρα Φιλάθλου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλάθλου, στο 11ο Γυμνάσιο Λάρισας υλοποιήθηκαν ομαδικά αθλήματα που ανέδειξαν τη σημασία του σεβασμού, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Μέσα από τον αθλητισμό, οι μαθητές καλλιεργούν αξίες όπως την αποδοχή και τη φιλία, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει και δημιουργεί θετικά πρότυπα μέσα και έξω από το σχολείο.Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των αθλημάτων ήταν ο υποδιευθυντής του σχολείου και καθηγητής φυσικής αγωγής κύριος Αθανάσιος Τάσης καθώς και ο καθηγητής φυσικής αγωγής κύριος Βασίλης Παπαγιάννης.
Φεβ 16
Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στο «2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο 2026» στην Καστοριά
Μπράβο στον κύριο Κουβάτα, μπράβο στους μαθητές μας!
Φεβ 12
Μια δημιουργική δραστηριότητα στο μάθημα των Αγγλικών

Φεβ 09
Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στη Βουλή των Ελλήνων
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 11ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Δημοκρατία και Εκπαίδευση». Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης αποτέλεσε η Βουλή των Ελλήνων, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου προκειμένου να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα των δημοκρατικών θεσμών και της ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά . Η εκπαιδευτική εκδρομή περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης , στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο κέντρο πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι μαθητές παρακολούθησαν επίσης θεατρική παράσταση και τέλος επισκέφτηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη βιοποικιλότητα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία, συνδυάζοντας τη γνώση με τη βιωματική μάθηση.

Φεβ 09
Διαδικτυακή ενημέρωση μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Το σχολείο μας συμμετείχε στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους κινδύνους του διαδικτύου.
Φεβ 06
Εκπαιδευτική Δράση Αγωγής Υγείας στη Β’ Γυμνασίου
Στις 3 Φεβρουαρίου 2026, στο 11ο Γυμνάσιο πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση αγωγής υγείας με θέμα τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, σε συνεργασία με την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων.
Η δράση υλοποιήθηκε στα τμήματα Β1, Β2 και Β3 της Β΄ Γυμνασίου και στόχο είχε να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα υγιεινής διατροφής, να τους βοηθήσει να καλλιεργήσουν καλές διατροφικές συνήθειες και να ενισχύσει την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στην υγεία τους.
Την εκπαιδευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι Επισκέπτριες Υγείας της 4ης ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων, κ. Ευσταθία Παπανικολάου και κ. Βασιλική Παπαδούλη, οι οποίες, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και συζήτηση, ενθάρρυναν την ενεργή συμμετοχή και τον προβληματισμό των μαθητών.
Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και τις Επισκέπτριες Υγείας για την όμορφη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή τους στην προαγωγή της υγείας και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών μας.
Φεβ 01
Ενημέρωση μαθητών για την Υγιεινή Διατροφή
Φεβ 01
Τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο του eTwinning έργου «EtwinnoCalypso»
Στο πλαίσιο του eTwinning έργου «EtwinnoCalypso» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/01 και ώρα 11:30 τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και την Ισπανία. Συμμετείχαν μαθητές από το Πρότυπο Γυμνάσιο Λάρισας, το IES Mata Jove (Gijón, Ισπανία) και το σχολείο μας, το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο συμμετέχει στο έργο με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Βοζινίδου Ελένη (ΠΕ07), σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Ζούκη Μαριάνθη (ΠΕ05). Η δράση υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών της Β΄ Γυμνασίου, δια ζώσης και διαδικτυακά, ενισχύοντας τη συνεργασία, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ευρωπαϊκή συνείδηση των μαθητών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις που είχαν επεξεργαστεί στο μάθημα, σχετικά με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου εξερευνητή Jacques-Yves Cousteau, το ιστορικό πλοίο Calypso και τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Το έργο «EtwinnoCalypso» υλοποιείται με τη συνεργασία σχολείων από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.



































Πρόσφατα σχόλια