Το Νηπιαγωγείο μας μετά το 2021 συμμετέχει ξανά στο Φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Takorama 2023: Κάνουμε μάθημα με σινεμά!
Πρόκειται για ένα Διεθνές διαδικτυακό Φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για μαθητές/τριες, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και διοργανώνεται από τη γαλλική ΜΚΟ Films Pour Enfants. Στόχος του είναι να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν νέες ταινίες, νέες ιστορίες και νέα οπτικά περιβάλλοντα, να πουν τη γνώμη τους, και να ψηφίσουν για την αγαπημένη τους ταινία. Οι 15 ταινίες είναι ταξινομημένες σε πέντε ηλικιακές κατηγορίες για παιδιά 3 έως 18 ετών και συνοδεύονται από εκπαιδευτικά φύλλα εργασίας.
Οικογενειακές σχέσεις, φιλία, διαφορές, συνύπαρξη, αλληλεγγύη, παιδική ηλικία, απώλεια, έλλειψη στέγης, πόλεμος, σχέση με τα ζώα, κλιματική κρίση, εξέλιξη των ειδών, είναι κάποια από τα θέματα των φετινών ευφάνταστων ταινιών animation. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ τα παιδιά μας παρακολούθησαν 3 ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (2 από τη Γερμανία και μία από τη Ρωσία) που είναι κατάλληλες για την ηλικία τους και αφού τις επεξεργαστήκαμε ψήφισαν την αγαπημένη τους.
Λίγο πριν τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας μεταμορφώθηκε σε αίθουσα κινηματογράφου και οι μικροί μας μαθητές αποτέλεσαν μια μεγάλη κριτική επιτροπή με άλλους μαθητές από όλο τον κόσμο.

