Εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία 1-20 Μαρτίου 2022

Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό́ έτος 2022-2023 γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης  https://proti-eggrafi.services.gov.gr/  στην υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» με υποβολή́ ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου , όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1-20 Μαρτίου 2022. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, δηλαδή γεννημένοι/ες το 2018 (προνήπια) και 2017 (νήπια).

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν στην πλατφόρμα, διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

δ) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν στο 10ο Νηπιαγωγείο, (αφού κλείσουν το ραντεβού τους τηλεφωνικά στο 22410 21301 από τις 11:00-12:00):

  1. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (μπορεί να προσκομιστεί και αργότερα)
  3. Υπεύθυνη Δήλωση με την έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα από αυτόν που υπέβαλλε την αίτηση εγγραφής
  4. Ληξιαρχική πράξη γέννησης ή επίσημα μεταφρασμένο πιστοποιητικό γέννησης για αλλοδαπούς   μαθητές. 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο νηπιαγωγείο μας από  1 -20 Μαρτίου και από τις 11:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ 10Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 3229, 28-04-20 απόφαση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου τα όρια του 10ου Νηπιαγωγείου Ρόδου καθορίζονται ως εξής:

Η σχολική περιφέρεια του 10ου Νηπιαγωγείου Ρόδου, περιλαμβάνει τις παρακάτω οδούς και όλες τις οδούς που περικλείονται από αυτές :

  • Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος της Στέλιου Κωτιάδη, έως την οδό Ρόδου- Λίνδου (οι μονοί αριθμοί).
  • Ρόδου –Λίνδου, από το ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, έως το πάρκο Ροδινιού (οι ζυγοί αριθμοί).
  • Στέλιου Κωτιάδη (οι μονοί αριθμοί).
  • Κων. Υδραίου, από το ύψος της οδού Στέλιου Κωτιάδη, έως την οδό Ρόδου-Λίνδου (μονοί και ζυγοί αριθμοί).