Σημαντικές πληροφορίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

1

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την αρχή της χρονιάς… και όχι μόνο

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ

Σας παρακαλούμε  να τηρείτε το πρόγραμμα άφιξης και αποχώρησης ώστε να μη διαταράσσεται το πρόγραμμα της τάξης μας. Το παιδί χάνει ένα κομμάτι από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου, αν συνεχώς καθυστερεί, και έρχεται σε δύσκολη θέση απέναντι στους συμμαθητές και τη νηπιαγωγό του. Ενώ στην αποχώρηση είναι δύσκολο να διαχειριστεί τους λόγους που φεύγει πάντα τελευταίο από το σχολείο.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ένα φιλί, μια αγκαλιά και ένα «Να περάσεις μια υπέροχη μέρα!», είναι όλα όσα χρειάζονται. Μην χρονοτριβείτε. Και μην πισωγυρίζετε διότι έτσι αυξάνεται δραματικά ο στρεσογόνος παράγοντας. Είναι καλύτερα να κάνετε μια καθαρή και γρήγορη αποχώρηση ακόμη κι αν το παιδί κλαίει. Σιγά σιγά θα αντιληφθεί τί συμβαίνει και θα αποκτήσει τον έλεγχο της κατάστασης.

ΑΝΕΤΑ ΡΟΥΧΑ

Κατά το διάστημα παραμονής των νηπίων στο σχολείο, θα μάθουν, θα παίξουν, θα φάνε, θα μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να νιώθουν άνετα, φορώντας κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Οι φόρμες βοηθούν τα παιδιά να αυτοεξυπηρετούνται στην τουαλέτα, χωρίς να τα σφίγγουν ζώνες, σκληρά υφασμάτινα παντελόνια ή στενές φούστες. Τα «πολυάσχολα» νήπια συχνά περιμένουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάνε στην τουαλέτα. Ζώνες και επιπλέον κουμπιά, μπορεί να είναι ωραία, αλλά δημιουργούν δυσκολίες και «ατυχήματα». Προτείνεται επίσης τα νήπια να φορούν αθλητικά παπούτσια χωρίς κορδόνια για αποφυγή ατυχημάτων στο σχολικό χώρο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ

  1. Μια αλλαξιά ρούχα
  2. Αντισηπτικά μαντηλάκια
  3. Πετσέτα για το κολατσιό
  4. Παγουρίνο με νερό
  5. Κολατσιό
  6. Θήκη με 2η μάσκα (προαιρετικά)

ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ

Το πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινή τροφή όπως σάντουιτς με τυρί, τοστ, πίτα, κέικ σπιτικό, φρούτα, γιαούρτι. Είναι προτιμότερο το γάλα να δίνεται στο σπίτι το πρωί και να αποφεύγονται χυμοί που περιέχουν ζάχαρη, αλλαντικά, κρουασάν του εμπορίου και σνακ (πατατάκια, γαριδάκια, γλειφιτζούρια κ.λ.π.)

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ»

Να γίνεται πολύ συχνά έλεγχος στο κεφαλάκι των νηπίων για ψείρες, ιδιαίτερα αν το παιδί ξύνει συνεχώς το κεφάλι του. Αν βρεθούν ψείρες να ενημερώνεται αμέσως η νηπιαγωγός και να εφαρμόζεται φαρμακευτική αγωγή. Το παιδί να επιστρέφει στο σχολείο μόνο όταν απαλλαγεί από τα παράσιτα για να μην μολύνει και τους συμμαθητές του.

ΌΧΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ

Περιστασιακά μια μέρα εκτός σχολείου δεν είναι και σπουδαία υπόθεση. Αν όμως αυτό γίνεται συχνά τότε το παιδί λαμβάνει ένα εσφαλμένο μήνυμα. Το σχολείο είναι σημαντικό και αυτό επιβεβαιώνεται με την παρουσία. Μια παρουσία που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη.

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Παρακαλούμε να ενημερώσετε σε περίπτωση που το παιδί σας πάσχει από κάποια ασθένεια ή έχει κάποια αλλεργία. Ενημερώστε αν το παιδί σας προσβληθεί από κάποια μεταδοτική ασθένεια και κρατείστε το στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Σε αυτό το σημείο σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η χορήγηση φαρμάκων από τη νηπιαγωγό, γι αυτό σε περίπτωση που το παιδί χρειαστεί αντιβίωση καλό είναι να παραμένει σπίτι.

ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τα παιχνίδια αυτά δημιουργούν εντάσεις  διότι τις περισσότερες φορές τα παιδιά δεν θέλουν να τα μοιραστούν με τους άλλους, αλλά από την άλλη θέλουν να τα παρουσιάσουν σε όλους! Επίσης, κατά έναν περίεργο λόγο, πάντα τα παιχνίδια αυτά καταλήγουν σπασμένα!

Ακολουθείσθε τους κανόνες που αντικειμενικά ισχύουν, για να τους ακολουθήσει κι αυτόΜε το να αμφισβητείτε τη σημαντικότητά τους, το σχολείο χάνει την αξιοπιστία του και το παιδί βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα που δυσκολεύεται να διαχειριστεί.

Δώστε προσοχή στις ανακοινώσεις, που υπάρχουν στην είσοδο του σχολείου. Ελέγχετε καθημερινά τα email σας για μηνύματα που θα σας αποστέλλουμε. Μπορεί να περιέχουν σημαντικά  νέα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου ή για διάφορες δράσεις της τάξης, όπου μπορεί να ζητείται η συμμετοχή σας, κι αν δεν δώσετε προσοχή τότε τις συνέπειες τις υπομένει άθελά του το ίδιο το παιδί.

Τα τηλέφωνα σας να είναι πάντα ανοιχτά όσο το παιδί βρίσκεται σχολείο και πάντα να τα νοιάζεστε αν εργάζεστε σε χώρο που δεν μπορείτε να τα έχετε δίπλα σας.

Οι πόρτες του σχολείου παραμένουν κλειστές μέχρι το τέλος των μαθημάτων. Αν σας συμβεί κάτι έκτακτο και πρέπει να επισκεφτείτε το σχολείο υπάρχει κουδούνι στην αυλόπορτα.  Σε περίπτωση ανάγκης που το παιδί πρέπει να φύγει νωρίτερα υπογράφετε υπεύθυνη δήλωση πρόωρης αναχώρησης αναγράφοντας το λόγο που το παιδί πρέπει να αποχωρήσει πριν τη λήξη του ωραρίου.

Αν υπάρχει κάτι που απασχολεί εσάς ή το παιδί σας, πείτε το! Όχι όμως ενώπιον όλων των γονιών και των παιδιών την ώρα της αποχώρησης. Επιδιώξτε την κατ΄ιδίαν συνάντηση με τις νηπιαγωγούς και μιλήστε γι’ αυτό που σας απασχολεί.

Και τέλος….

ΜΙΛΗΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: Ο ρόλος σας είναι σημαντικός στον τρόπο που «βλέπουν» τα παιδιά  το σχολείο γιατί το «βλέπουν» μέσα από τα δικά σας μάτια, αφουγκράζονται τα όποια συναισθήματα νιώθετε για το σχολείο και τους δασκάλους του και αυτά ακριβώς τα συναισθήματα υιοθετούν.

Σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες για να προσπαθήσουμε μαζί να δημιουργήσουμε ένα κλίμα αλληλοεκτίμησης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Καλή Σχολική Χρονιά!

ΟΙ Νηπιαγωγοί

Ζαχαριάδη Ξένια

Λιάγγα Βούλα

Τριάντου Ρένα

Τζάβλα Δέσποινα (παράλληλη στήριξη)

Κατσιμπούρα Χρύσα (Αγγλικά)

Ξεκινάμε!

 

καλή-σχολική-χρονιά

Αγαπητοί μας γονείς και παιδιά, καλωσορίσατε στο 10ο Νηπιαγωγείο Ρόδου!
Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας συνάντηση  για το σχολικό έτος 2022-23. Να ξανασυναντηθούμε με τις περσινες/ούς μας μαθήτριες/ές μας και να γνωρίσουμε τα  προνήπια μας.
Ο αγιασμός στο Νηπιαγωγείο μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 8:00 π.μ. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει μια πρώτη ενημέρωση για τις πρώτες ημέρες στο σχολείο μας αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου.
Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή την κοινή Υπουργική απόφαση  σχετικά με τα μέτρα για τον covid-19 που επισυνάπτεται και που ισχύουν για τη φετινή σχολική χρονιά.

Μέτρα για covid-19 2022-23

Εγγραφές στο διευρυμένο ολοήμερο νηπιαγωγείο  από 1/9/2022 έως και 12/9/2022 

Σας ενημερώνουμε ότι το νηπιαγωγείο μας έχει οριστεί ως ένα από τα σχολεία στο οποίο δύναται να λειτουργήσει ολοήμερο διευρυμένου ωραρίου (έως τις 5:30μ.μ).Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του νηπιαγωγείου μας, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε αυτό, να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση του νηπιαγωγείου για περισσότερες πληροφορίες .