Πρακτικός & ερμηνευτικός οδηγός για τις Πανελλαδικές 2016.

πανελλ

Η δημοσίευση που ακολουθεί αποτελεί χρήσιμο οδηγό για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016, απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και αναφέρεται στα παρακάτω θέματα:

  1. Ομάδες προσανατολισμού, επιστημονικά πεδία & συντελεστές βαρύτητας.
  2. Τρόπος Υπολογισμού Μορίων & εφαρμογή excel για τον υπολογισμό.
  3. Συνεισφορά κάθε μαθήματος στη βαθμολογία.
  4. Παρατηρήσεις για την κατανομή των σχολών στα επιστημονικά πεδία.
  5. Στοιχεία σχετικά με την Αίτηση – Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
  6. Επιλογές για όσους έδωσαν εξετάσεις τα προηγούμενα χρόνια.
  7. Αναφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Επέλεξε το σύνδεσμο:  Οδηγός για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2016.

Χωρίς σχόλια

  1. Αρκετά κατατοπιστικός οδηγός! Πολύ αρνητικό το γεγονός να κρίνεται το μέλλον ενός υποψηφίου μόνο από τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

  2. καλησπέρα ,
    είμαι συνάδελφος και διάβασα τον οδηγό σου. Μπράβο έχεις κάνει πολύ καλή δουλεία. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για κάτι που δεν μπόρεσα να βρω απάντησε μου αν γνωρίζεις.
    Αν ένας υποψήφιος παίρνει και 5ο μάθημα (επομένως ανοίγει και δεύτερο πεδίο) τότε σε μια σχολή που είναι κοινή στα δύο πεδία, ποιο θα είναι το τέταρτο μάθημα με το οποίο θα υπολογίσει τα μόρια του; π.χ. αν είναι της θεωρητικής και δηλώσει ότι θα δώσει και Μαθηματικά Γενικής τότε στα ΤΕΦΑΑ που είναι και στα δύο πεδία (1ο , 3ο) πως θα υπολογιστούν τα μόρια του; ποιος βαθμός θα είναι ο 4ος των Λατινικών ή των Μαθηματικών Γενικής;

    ευχαριστώ εκ των προτέρων
    με εκτίμηση Βάρναλης Νικόλαος
    Μαθηματικός

    • Νίκο, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας , μετά την έκδοση της βαθμολογίας των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο. Κάθε σχολή είναι δυνατόν να δηλωθεί σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο παρ όλο που μπορεί να ανήκει σε περισσότερα πεδία (πχ σχολή Φυσικής Αγωγής). Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητη η προσεχτική συμπλήρωση του μηχανογραφικού από το μαθητή έτσι ώστε να δηλώσει τη σχολή στο επιστημονικό πεδίο που του δίνει περισσότερα μόρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.