Αρχεία για Βίντεο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΚΡΕΒΑΤΑΚΙΑ»

Βίντεο από τις εκδηλώσεις μπορείτε να δείτε  εδώ κι εδώ.

BULLYING-ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Το υλικό από τις εργασίες των μαθητών σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η βράβευση της ομάδας Ecomobility από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για την κατάκτηση του 1ου βραβείου

Τη βράβευση μπορείτε να τη δείτε εδώ.

«Φύση χωρίς σκουπίδια»

17758170_10155238484534292_445747369_n

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Δίκτυο «Φύση χωρίς σκουπίδια» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης μαθητές & φίλοι του προγράμματος «Γίνομαι ενεργός πολίτης στην πόλη μου» διαλέξαμε την Κυριακή 2/4/2017, ημέρα του Let’s do it Greece, για να μαζέψουμε απορρίμματα από το πάρκο επί της οδού Βασιλικής Μικρού & το πάρκο του Αγ. Δημητρίου.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video εδώ.

Ecomobility- Παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του 5ου γυμνασίου Κοζάνης

Φιλανθρωπικό bazaar γλυκού από το 5ο γυμνάσιο Κοζάνης την Παρασκευή 23-12-2016.Τα έσοδα από τη γιορτή γλυκού δόθηκαν στην Κιβωτό του κόσμου!

 

Παρουσίαση σχεδίου εκπαιδευτικής δράσης του 5ου Γυμνασίου, με θέμα την «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης με θέμα «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί γονείς και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες.

Οι εκπαιδευτικοί του  5ο Γυμνασίου Κοζάνης παρουσίασαν τα αποτελέσματα του Σχεδίου Εκπαιδευτικής Δράσης που πραγματοποίησαν σε συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.

Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν: 

Στέλλα Γκιαούρη, Υπεύθυνη ΚΕΔΔΥ Κοζάνης

Αγγελική Κοφίδου, Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης 5ου Γυμνασίου

Γιάννης Μπέτσας, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Μαρία Μπιλιώνη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας

Ελένη Τσαλαγιώργου, Σύμβουλος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Μπορείτε να δείτε  σχετικά βίντεο και φωτογραφίες εδώ κι εδώ.

Ψηφιακή Αφήγηση: ένα ταξίδι στο χρόνο

Στο πρόγραμμα «Ψηφιακή αφήγηση: ένα ταξίδι στο χρόνο» οι 26 μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ4 του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης παρακινήθηκαν να φανταστούν, να συγγράψουν και να αφηγηθούν ιστορίες από την ελληνική και παγκόσμια Ιστορία του 19ου αιώνα με τον δικό τους τρόπο και λόγο, σαν να υπήρξαν οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία προσέγγισαν την Ιστορία μ’ έναν πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, ενεργοποιώντας τις γνώσεις και τη φαντασία τους.

Αρχικά, οι μαθητές, αντλώντας στοιχεία από το μάθημα της Ιστορίας και από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, έγραψαν τις δικές τους ιστορίες για διάφορα σημαντικά γεγονότα του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια, ηχογράφησαν τις ιστορίες τους με τη βοήθεια του ελεύθερου λογισμικού Audacity, ενώ αναζήτησαν οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο (εικόνες, ηχητικά), για να επενδύσουν τις ιστορίες τους. Στο τέλος, με τη βοήθεια του λογισμικού Windows Movie Maker δημιούργησαν τα παρακάτω βίντεο, στα οποία ενσωμάτωσαν τις ηχογραφημένες αφηγήσεις και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Ελπίζουμε, λοιπόν, να απολαύσετε την περιήγηση στον 19ο αιώνα μέσα από το λόγο, τη μουσική και τις εικόνες των παιδιών.

Ομάδα μαθητών: Ανδρεόπουλος Αθανάσιος, Ατματσίδης Νικόλαος, Βασιλακόπουλος, Αλέξανδρος – Ιπποκράτης, Βόγδου Δημήτριος, Γεωργιάδου Κων/να, Γουλιού Βάϊα, Δημητριάδου Στεφανία, Ευθυμιάδου Μαλαματή, Ευθυμιάδου Μαρία, Ζουμπούλη Ιωάννα, Καπρίνη Μαρία, Καραγιάννης Χρήστος, Καραθανάση Παναγιώτα -Ματίνα, Καραθανάσης Γεώργιος, Σανοπούλου Δήμητρα, Σαπανίδου Λεμονιά, Σιδέρης Ιωάννης, Σούλιου Αθανασία, Σύρος Αντώνιος, Τεφίκ Νταμαλιάντι, Τζάλλα Ευτυχία, Τζιούτζιου Ιωάννα, Τσαβδαρίδου Γεωργία, Χατζόγλου Νίκη, Χότζα Αλέξανδρος, Χριστοφορίδου Χρυσοβαλάντου

Ομάδα εκπαιδευτικών: Δελιόπουλος Γεώργιος, Μητσοπούλου Αικατερίνη, Καραγκούνης Παναγιώτης

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ). με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας, της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αρωγούς τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας.
Το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης συμμετείχε στο Φεστιβάλ με το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Αφήγηση: ένα ταξίδι στο χρόνο». Παρουσιάστηκαν ως αντιπροσωπευτικά τα παρακάτω δύο βίντεο από ένα σύνολο 24 βίντεο, που δημιούργησαν οι μαθητές του προγράμματος με τη βοήθεια του λογισμικού Windows Movie Maker. Σ’ αυτά τα βίντεο οι μαθητές αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες για διάφορα σημαντικά γεγονότα της ελληνικής και παγκόσμιας Ιστορίας του 19ου αιώνα, εμπνευσμένοι από το μάθημα της Ιστορίας, σαν να υπήρξαν οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων. Οι ηχογραφημένες ιστορίες των μαθητών συνδυάζονται με σχετικές εικόνες από το Διαδίκτυο και ένα μουσικό χαλί της επιλογής τους, ώστε να προκύψουν τα τελικά βίντεο.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Δελιόπουλος Γιώργος, Φιλόλογος
Μητσοπούλου Αικατερίνη, Φιλόλογος
 Καραγκούνης Παναγιώτης, Πληροφορικός

Δημιουργώντας το Help the Parrot στο scratch 2: