1o Εθνικό βραβείο eTwinning στο νηπιαγωγείο μας

Στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου e Twinning  στα Γιάννενα, έγινε η απονομή των βραβείων του 13ου εθνικού διαγωνισμού eTwinning. Το  Νηπιαγωγείο μας  μαζί με το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων, που συνεργάστηκαν με νηπιαγωγεία από χώρες της Ευρώπης, πήραν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία Νηπιαγωγεία (4-5 ετών) με το έργο «WHEN THE EXPRESSION AND CREATIVITY MEET THE FANTASY OF LITTLE CHILDREN».  Στο συνέδριο παραβρέθηκε και παρέλαβε το βραβείο της, καθώς και τα βραβεία των μαθητών, η νηπιαγωγός Νίκη Σπαθάρα, που υλοποίησε το έργο τη σχολική χρονιά 2017-18.

Η τελετή βράβευσης αρχίζει

Στιγμές από τη βράβευσή μας

Οι βραβευμένες νηπιαγωγοί με το 1ο βραβείο,  Άννα Μαγκιόση, Κατερίνα Παπαγιάννη και Νίκη Σπαθάρα

Με το αστέρι του eTwinning

Η συνάδελφος του νηπιαγωγείου Αγίου Πνεύματος Σερρών  Βάσω Τσούκαλου, που κέρδισε το 2ο  βραβείο eTwinning.

Ενημερώνουμε τους γονείς των παιδιών του ολοήμερου τμήματος της χρονιάς 2017-18, που βραβεύτηκαν, να περάσουν από το νηπιαγωγείο να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Tags : ,

1o Εθνικό Βραβείο eTwinning

Το σχολείο μας, μαζί με το συνεργαζόμενο νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων,  κέρδισε το πρώτο εθνικό βραβείο, στον 13ο διαγωνισμό έργων eTwinning, με το έργο WHEN THE EXPRESSION AND CREATIVITY MEET THE FANTASY OF LITTLE CHILDREN. Η βράβευσή μας θα γίνει στα Ιωάννινα, στα πλαίσια του 5ου συνεδρίου eTwinnng (23-25 Νοεμβρίου). Καλούνται όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο έργο αυτό, να παρευρεθούν στη βράβευση μαζί με τους γονείς τους. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο νηπιαγωγείο.

 

Tags :

Και συνεχίζουμε με βραβεία Ευρωπαϊκά!

Η τόσο καλή συνεργασία με τους εταίρους μας, η φαντασία, η έμπνευση και το ακούραστο κέφι των παιδιών στα  δύο έργα e Twinning που υλοποίησε το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου μας τη σχολική χρονιά 2017-18, αναγνωρίστηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και για τα δύο έργα τιμηθήκαμε με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, την ανώτερη βαθμίδα επιβράβευσης των έργων του e Twinning.

Tags :

Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ …ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΑ!

Η περασμένη σχολική χρονιά 2017-18 ήταν πολύ δημιουργική για το 3ο νηπιαγωγείο Γιάννουλης. Επιστέγασμα όλων τα βραβεία που μας απονεμήθηκαν, για τα δύο προγράμματα eTwinning που υλοποιήθηκαν στο ολοήμερο τμήμα.

Τα λόγια της επιτροπής που μας απένειμε τις ετικέτες ήταν:

Αγαπητέ/ή Niki Spathara (3o  Νηπιαγωγείο Γιάννουλης),

Συγχαρητήρια! Μόλις σου απονεμήθηκε η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο  «Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;».

Συγχαρητήρια! Υλοποιήσατε ένα πολύ δημιουργικό έργο, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο: ενεργή συμμετοχή των μαθητών, αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, αρκετά καλή οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, καθολική συμμετοχή, συνεργατικές δραστηριότητες, αξιολόγηση και σχολιασμό των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν! Καλή συνέχεια στο έργο σας και ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες!

Αγαπητέ/ή Niki Spathara (3o  Νηπιαγωγείο Γιάννουλης),

Συγχαρητήρια! Μόλις σου απονεμήθηκε η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο «When the expression and creativity meet the fantasy of little children».

Συγχαρητήρια! Υλοποιήσατε ένα πολύ δημιουργικό έργο, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο: ενεργή συμμετοχή των μαθητών, αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, άριστη οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, συνεργατικές δραστηριότητες, αξιολόγηση, διάχυση. Δουλέψατε με ωραίο και συνεργατικό τρόπο, η συμμετοχή ήταν καθολική και ο πλούτος των δραστηριοτήτων σας αξιόλογος, πράγμα που επιβεβαιώνει την άριστη επικοινωνία/συνεργασία και τη  χαρά της δημιουργίας! Καλή συνέχεια στο εκπαιδευτικό σας έργο και περιμένουμε νέες συνεργασίες!

Για τα παιδιά του ολοήμερου που έλαβαν μέρος στα έργα, υπάρχει ένα βραβείο που τα περιμένει να το παραλάβουν από το νηπιαγωγείο τις ώρες λειτουργίας του.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

Tags :

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Καλή σχολική χρονιά

2018-19

 

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

                   ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Tags :

Καλώς το καλοκαίρι!

… μέσα στα πλαίσια του eTwinning  έργου

When the expression and creativity meet the fantasy of little children

Τελειώνουμε τη σχολική μας χρονιά και καλωσορίζουμε το καλοκαίρι.

Με ένα χρωματιστό μπαλόνι υποδεχόμαστε το καλοκαίρι!

Φορώντας γυαλιά και τρώγοντας καρπούζι!

Όμως γευτήκαμε και νόστιμα, φρέσκα…

…φρούτα του καλοκαιριού!

Παρασκευάσαμε και δροσιστήκαμε με ένα παγωμένο ζελέ!

Παρασκευάζουμε ένα νόστιμο ζελέ όλοι μαζί

…και δροσιζόμαστε!

Ονειρευτήμαμε τη θάλασσα με όλα της τα πλάσματα

Στο βυθό να βουτάμε!

Και όλα τα πλάσματα να θαυμάζουμε!

Και θαυμάζοντας ψάρια και γοργόνες στα καθαρά νερά, συνειδητοποιούμε ότι  τα ενδιαφέροντά μας είναι παγκόσμια και κοινά. Το περιβάλλον και η προστασία του είναι ένα από αυτά. Θέλουμε περιβάλλον καθαρό και βιώσιμο για ένα καλύτερο κόσμο για όλους τους ανθρώπους. Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και φιλοτεχνούμε την αφίσα μας. Φέτος η γιορτή είναι αφιερωμένη στον πόλεμο κατά των πλαστικών που τόσο ταλαιπωρούν τα πλάσματα της θάλασσας αλλά και της ξηράς! Πρόκειται να την εκθέσουμε μαζί με τις αφίσες όλων των σχολείων που συνεργαζόμαστε.

Η αφίσα μας για την ημέρα περιβάλλοντος

no plastic pollution

Kαθώς τελειώνει η σχολική χρονιά δεν παραλείψαμε να  επικοινωνήσουμε ξανά και να ευχηθούμε σε όλους τους φίλους μας μέσα  από την καρδιά μας <<καλό καλοκαίρι>>.  Μέσω messenger επικοινωνήσαμε με το νηπιαγωγείο Ριζαριού στα Τρίκαλα και χαρήκαμε πολύ!

Χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία επικοινωνίας στον υπολογιστή, είμαστε χαρούμενοι που  λέμε με τους φίλους μας τα νέα μας

 Ευχηθήκαμε όμως και  σε όλους στα ελληνικά και στα αγγλικά,  όπως εμείς ξέρουμε και τους εκφράσαμε την επιθυμία μας να ξανασυνεργαστούμε στο μέλλον!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Have a great Summer!

Tags : , ,

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 2018

Η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας έγινε την Παρασκευή 8-6-2018.   Η γιορτή  ήταν αφιερωμένη στους 12 θεούς του Ολύμπου και τα παιδιά παρουσίασαν δρώμενα, τραγούδια και χορούς και έλαβαν επαίνους για τη συμμετοχή τους στα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιήσαμε την τρέχουσα σχολική χρονιά. Ακόμα έλαβαν την τιμητική κάρτα μέλους στον ορειβατικό μας σύλλογο. Στα νήπια που αποφοίτησαν οι γονείς δώρισαν καπέλα αποφοίτησης με την ευχή για καλή πρόοδο στο δημοτικό σχολείο. Από τους γονείς των παιδιών οργανώθηκε πάρτι με μπουφέ και άλλες καλοκαιρινές εκπλήξεις.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και στα παιδιά μας που αποφοίτησαν, καλή αρχή στο δημοτικό σχολείο, καλή πρόοδο και πάντα να κατακτούν όλες τις κορυφές!

Διακόσμηση με έργα των μαθητών

Οι γονείς διακοσμούν την αυλή για το πάρτι

Το σκηνικό μας: Ουρανός και Θάλασσα

Ντυμένοι θεοί

…και θεές

Διόνυσος και ακόλουθοι

Ο Κρόνος και η Ρέα

Στιγμυότυπο στον Όλυμπο

Οι ιέρειες

…κρατούν τη δάδα ψηλά και παρακαλούν: <<Σταματήστε τις έχθρες>>!

Ας κρατήσουν οι χοροί…

Απονομή επαίνων και κάρτας συμμετοχής στον ορειβατικό μας σύλλογο

Έπαινος για κάθε παιδί

Φορώντας τα καπέλα της αποφοίτησης από το νηπιαγωγείο

Και φαγοπότι στο μπουφέ!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Tags : ,

Άνοιξη με τους φίλους μας!

…μέσα στα πλαίσια του eTwinning  έργου

When the expression and creativity meet the fantasy of little children

 Η Άνοιξη έφτασε κι εμείς την καλωσορίσαμε  φορώντας όλοι το ασπροκόκκινο βραχιολάκι μας και τραγουδώντας τα χελιδονίσματα με τη χάρτινη χελιδόνα που κατασκευάσαμε. Εξηγήσαμε στους φίλους μας από τις άλλες χώρες τι είναι αυτό το έθιμο και μάθαμε για  τα δικά τους έθιμα.

Μάρτης και χελιδονίσματα!

Τραγουδάμε τα χελιδονίσματα κρατώντας τη χελιδόνα

Μάθαμε, παίξαμε και δραματοποιήσαμε το ποίημα της Ρίτας Μπούμη, «Ο Μάρτης και η μάνα του«. Διασκεδάσαμε πολύ δραματοποιώντας το!

Ο Μάρτης κάνει ήλιο και η μάνα του απλώνει τη μπουγάδα. Ο Μάρτης βρέχει και η μάνα του μαζεύει τη μπουγάδα

Τα ανοιξιάτικα θεατρικά των φίλων μας

Τραγουδήσαμε και ακούσαμε   τραγούδια της Άνοιξης   από όλες τις χώρες. Μας άρεσαν πολύ!

Πήγαμε μαζί με τους φίλους μας βόλτες στην ανοιξιάτικη φύση την απολαύσαμε, μαζέψαμε λουλούδια και είδαμε ότι όλες χώρες ομορφαίνουν αυτή την εποχή! Κάναμε πολλές ανοιξιάτικες κατασκευές κοινής θεματολογίας. Λουλούδια, πεταλούδες και πολλά άλλα.

Πεταλούδες από όλα τα σχολεία.

Λουλούδια από όλα τα σχολεία

Το Πάσχα  ανταλλάξαμε ευχές,   περιγράψαμε τα έθιμα των ημερών στις χώρες μας και μάθαμε πώς γιορτάζουν το Πάσχα στις άλλες χώρες.

Το βάψιμο των αβγών

Το τσούγγρισμα των αβγών

Το Μάιο τιμήσαμε τη γιορτή της μητέρας με ένα ιδιάιτερο τρόπο. Ακούσαμε τη λέξη «μάνα» σε διάφορες γλώσσες με τη βοήθεια της μηχανής αναζήτησης google translation. Μας άρεσε πολύ και είδαμε ότι σε πολλές γλώσσες μοιάζει. Είδαμε πως γράφεται η λέξη και  μετά τη γράψαμε μέσα σε μία μεγάλη καρδιά σε όλες τις γλώσσες των συνεργαζόμενων χωρών μας.

Κρατώντας την καρδιά με τη λέξη «μάνα»

Η «μάνα» σε όλες τις γλώσσες

Και βέβαια στις 9 Μαΐου γιορτάσαμε τη μέρα της Ευρώπης, αφού όλοι είμαστε παιδιά της  και κρατήσαμε τη σημαία της ενωμένης, αδελφωμένης και ειρηνικής Ευρώπης όπως όλοι μας θέλουμε να είναι.

Τα παιδιά της Ευρώπης κρατώντας τη σημαία

Tags : , ,

Παρουσίαση των καινοτόμων προγραμμάτων και έργων eTwinning

Την Τρίτη 5 Ιουνίου έγινε στο σχολείο μας η παρουσίαση των καινοτόμων προγραμμάτων και των έργων e Twinning που υλοποίησε την τρέχουσα σχολική χρονιά το νηπιαγωγείο μας. Παρουσιάστηκαν στους γονείς τα προγράμματα  <<ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ>> από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό και συντονίστρια του προγράμματος κ. Όλγα Εμμανουήλ.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Στη συνέχεια η κ. Θεοδώρα Κάλλα, παρουσίασε το  καινοτόμο πρόγραμμα του τμήματος ένταξης <<ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ>>

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ

Τα δύο έργα e Twinning  που υλοποιήθηκαν στο ολοήμερο τμήμα, <<WHEN THE EXPRESSION AND CREATIVITY MEET THE FANTASY OF LITTLE CHILDREN>> και <<ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;>>, παρουσίασε η εκπαιδευτικός του τμήματος κ. Νίκη Σπαθάρα.

WHEN THE EXPRESSION AND CREATIVITY MEET THE FANTASY OF LITTLE CHILDREN

ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

 

 

Tags : , ,

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων