Αρχική » 2013

Αρχείο έτους 2013

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

Αναβάθμιση εργαστηρίων υπολογιστών

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών (και μόνο αυτές), να καταγράψουν πιθανές ανάγκες αναβάθμισης που έχουν για το πρώτο εργαστήριο υπολογιστών (και μόνο αυτό) του σχολείου στο παρακάτω ερωτηματολόγιο, μέχρι και την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013:

http://e-learning.sch.gr/mod/questionnaire/view.php?id=16509

Το ερωτηματολόγιο είναι στην ίδια πλατφόρμα (Moodle) που είχε γίνει η καταγραφή υπολογιστικού εξοπλισμού το καλοκαίρι, και συνδέεστε σε αυτό χρησιμοποιώντας το username/password του σχολείου στο ΠΣΔ.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ.

Ειδοποιήσεις για παράνομη διάθεση περιεχομένου

Από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έρχονται μερικές φορές ειδοποιήσεις σαν την παρακάτω:

[notice]

*** Καταγραφή Δελτίου – 08:32 31/01/2013
Από: ΧΧΧ – Ανάθεση σε: Υποστήριξη μονάδων – Κατάσταση: Σε εκκρεμότητα
Σύντομη περιγραφή : “Παράνομη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου του οποίου προστατεύονται τα πνευματικά δικαιώματα”
Αναλυτική Περιγραφή : Μετά από αναφορά που λάβαμε από εταιρία του εξωτερικού διαπιστώθηκε ότι σχολική / διοικητική μονάδα της περιοχής ευθύνης σας ΦΥ: Παν/μιο εκπαιδευτική μονάδα: ΧΧΧ διαμοίραζε παράνομα ψηφιακό περιεχόμενο του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Αναλυτικότερα καταγράφηκε ότι διαμοίραζε το αρχείο:
“Black Snake Moan ” την ημέρα: 29/09/2013 και τοπική ώρα : 19:52μμ.
Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι πληροφορικής και ο δντής/ η δντρια της σχολικής/ διοικητικής μονάδας για την παραπάνω αναφορά και ότι ο διαμοιρασμός ψηφιακού υλικού που τα πνευματικά δικαιώματα του προστατεύονται ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα (προβολή εμπορικών προϊόντων, εταιρειών ή υπηρεσιών) καθώς και η διάθεση/δημοσίευση περιεχόμενου με πορνογραφικό, υβριστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα, θεωρείται παράνομη, εφόσον γίνεται με χρήση των υποδομών του ΠΣΔ.
[/notice]

Αυτό συμβαίνει όταν οι μαθητές κατεβάζουν μουσική ή ταινίες μέσω torrents. Οι εταιρίες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων συμμετέχουν επίτηδες στο διαμοιρασμό torrents, ώστε να μπορούν να ανακαλύπτουν τις IP των ατόμων που τις κατεβάζουν.

Έτσι, θα πρέπει τα σχολεία να απαγορεύουν αυτό το είδος διαμοιρασμού αρχείων, ενώ αν έχουν wireless, θα πρέπει να φροντίζουν να απενεργοποιείται τις ώρες που το σχολείο είναι κλειστό.

Επαναληπτική επιμορφωτική συνάντηση Joomla

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:00-20:00 θα διεξαχθεί επαναληπτική επιμορφωτική συνάντηση (workshop) για την εγκατάσταση και το βασικό χειρισμό της πλατφόρμας Joomla στο σχολικό δίκτυο.

Η διαδικασία εγγραφής στο workshop περιγράφεται στη σελίδα https://blogs.sch.gr/plinetio/workshops.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση