Ειδοποιήσεις για παράνομη διάθεση περιεχομένου

Από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έρχονται μερικές φορές ειδοποιήσεις σαν την παρακάτω:

[notice]

*** Καταγραφή Δελτίου – 08:32 31/01/2013
Από: ΧΧΧ – Ανάθεση σε: Υποστήριξη μονάδων – Κατάσταση: Σε εκκρεμότητα
Σύντομη περιγραφή : “Παράνομη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου του οποίου προστατεύονται τα πνευματικά δικαιώματα”
Αναλυτική Περιγραφή : Μετά από αναφορά που λάβαμε από εταιρία του εξωτερικού διαπιστώθηκε ότι σχολική / διοικητική μονάδα της περιοχής ευθύνης σας ΦΥ: Παν/μιο εκπαιδευτική μονάδα: ΧΧΧ διαμοίραζε παράνομα ψηφιακό περιεχόμενο του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Αναλυτικότερα καταγράφηκε ότι διαμοίραζε το αρχείο:
“Black Snake Moan ” την ημέρα: 29/09/2013 και τοπική ώρα : 19:52μμ.
Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι πληροφορικής και ο δντής/ η δντρια της σχολικής/ διοικητικής μονάδας για την παραπάνω αναφορά και ότι ο διαμοιρασμός ψηφιακού υλικού που τα πνευματικά δικαιώματα του προστατεύονται ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα (προβολή εμπορικών προϊόντων, εταιρειών ή υπηρεσιών) καθώς και η διάθεση/δημοσίευση περιεχόμενου με πορνογραφικό, υβριστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα, θεωρείται παράνομη, εφόσον γίνεται με χρήση των υποδομών του ΠΣΔ.
[/notice]

Αυτό συμβαίνει όταν οι μαθητές κατεβάζουν μουσική ή ταινίες μέσω torrents. Οι εταιρίες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων συμμετέχουν επίτηδες στο διαμοιρασμό torrents, ώστε να μπορούν να ανακαλύπτουν τις IP των ατόμων που τις κατεβάζουν.

Έτσι, θα πρέπει τα σχολεία να απαγορεύουν αυτό το είδος διαμοιρασμού αρχείων, ενώ αν έχουν wireless, θα πρέπει να φροντίζουν να απενεργοποιείται τις ώρες που το σχολείο είναι κλειστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση