Αρχική » 2012

Αρχείο έτους 2012

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

 • Απ: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts από το ΙΤΥΕ 27 Μαΐου, 2024
  ΠαράθεσηΠαρουσιάζεται το εξής πρόβλημα στο serverΔηλαδή στους clients λειτουργεί Ok το Libreoffice;Μήπως σου κάνει logout κάθε φορά που πας να ανοίξεις μια οποιαδήποτε παραθυρική εφαρμογή; Δοκίμασε να επανεγκαταστήσεις τον Window Manager (l...
 • Απ: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts από το ΙΤΥΕ 27 Μαΐου, 2024
  ΚαλημέραΕυχαριστούμε για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά πολύτιμη η βοήθεια!Έχουμε εργαστήριο με UBUNTU 22.04 σε Γυμνάσιο. Είναι εγκατεστημένο το LibreOffice. Παρουσιάζεται το εξής πρόβλημα στο server: Όταν ανοίγω ένα αρχείο του Microso...
 • Απ: Θέματα ΟΕΦΕ 2024 26 Μαΐου, 2024
  Παράθεση από: skidaddleliberacorpus στις 11 Μαΐου 2024, 08:44:39 ΜΜΟρίστε η Β'φάση του ΟΕΦΕ, πολυφίλτατοι.Ευχαριστούμε πολύ!!! 

Διάθεση παλιών υπολογιστών

Στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ υπάρχουν διαθέσιμοι 10 υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών (περίπου Celeron @300 MHz, 128 MB RAM κλπ) οι οποίοι μπορούν να διατεθούν σε όποιο σχολείο χρειάζεται clients.

Δεν είναι αρκετά δυνατοί για να σηκώσουν Windows XP, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως LTSP thin clients με λειτουργικό σύστημα Ubuntu 12.04 (https://blogs.sch.gr/plinetio/linux/).
Εάν κάποιο σχολείο δεν έχει εργαστήριο, και έχει ή μπορεί να αποκτήσει έναν server (οποιοδήποτε dual core PC με 2-3 Gb RAM) και ένα switch με μία θύρα gigabit, ας επικοινωνήσει με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ για τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης.
Δεν είναι απαραίτητο να πάνε και οι 10 μαζί σε ένα σχολείο, μπορούν να διατεθούν ως συμπλήρωμα σε υπάρχοντα εργαστήρια με λίγους clients.

Να υπενθυμίσουμε ότι όποια σχολεία έχουν πλεονάζον υλικό, ακόμα και αρχαίους υπολογιστές, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ ώστε να ελεγχθούν και να μεταβιβαστούν με πρωτόκολλο παράδοσης/παραλαβής σε άλλα σχολεία.

Εργαστηριακό Σεμινάριο LAMS από το 1ο ΣΕΚ Ιωαννίνων

(LAMS: Learning Activity Management System, Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων)

Ο τομέας Πληροφορικής του 1ου ΣΕΚ Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη σχολικό Σύμβουλο και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ιωαννίνων διοργανώνουν εργαστηριακό σεμινάριο για τους καθηγητές Πληροφορικής του νομού, με θέμα «Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (LAMS)», την Τρίτη 16 και την τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν 2 τρίωρα σεμινάρια στο 1ο ΣΕΚ Ιωαννίνων με ως 20 συμμετέχοντες το καθένα:

 • Τμήμα Α´: Τρίτη 16 Οκτωβρίου 16:30 – 19:30
 • Τμήμα Β´: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 16:30 – 19:30

Τα θέματα και στα δύο τμήματα θα είναι τα ίδια:

 • Περιβάλλον μαθητή
 • Περιβάλλον Συγγραφέα
 • Εποπτεία Μαθήματος

Γενικές πληροφορίες για το LAMS
Κοινότητα LAMS Ελλήνων Εκπαιδευτικών
LAMS Technical Wiki

Λόγω περιορισμένων θέσεων, χρειάζεται να συμπληρώσετε μια φόρμα εγγραφής προκειμένου να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Εισηγητές: Τσιμάκης Αστέριος, Τζίμας Ευάγγελος

Πρόσκληση κατανομής πλεονάζοντος υλικού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και η Διεύθυνση Β/θμιας εκπαίδευσης N. Ιωαννίνων καλούν τα σχολεία του νομού που έχουν υπολογιστικό υλικό που δεν το χρησιμοποιούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ιωαννίνων προκειμένου αυτό να διαμοιραστεί σε σχολεία που παρουσιάζουν έλλειψη υλικού.

Ακόμα και παλιοί υπολογιστές με Windows 98 / 128 MB RAM μπορούν να αξιοποιηθούν με το κατάλληλο λογισμικό, ενώ και χαλασμένοι υπολογιστές μπορούν να προσφέρουν επαναχρησιμοποιήσιμα κομμάτια. Επίσης χρήσιμα μπορούν να φανούν και περιφερειακά όπως εκτυπωτές, σαρωτές, κατανεμητές κλπ.

Το πλεονάζον υλικό θα μεταφέρεται στο παραλαμβάνον σχολείο με πρωτόκολλο παράδοσης/παραλαβής, ενώ μικρότερα κομμάτια μπορούν να παραδίδονται απευθείας στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση