Αρχική » Νέα » Διάθεση παλιών υπολογιστών

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

  • Απ: Σχολιασμός θεμάτων 2024 24 Ιουνίου, 2024
    Παράθεση από: gpapargi στις Χθες στις 09:32:11 ΜΜνα πέφτουν θέματα που θέλουν σκέψη και όχι τυποποίηση και μεθοδολογίεςΑυτό θα ήταν πολύ καλό. Γιατί θα φανεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο μαθητής που είναι προγραμματιστής, από τον κλασικό παπαγάλο και θα α...
  • Απ: Σχολιασμός θεμάτων 2024 24 Ιουνίου, 2024
    Είνα άδικη η σύγκριση σχολείου-φροντιστηρίου. Το σχολείο έχει 20-25 στην τάξη, το φροντιστήριο 6-10. Παίζουν με άλλους όρους. Ακόμα και αν το σχολείο έβαζε 6 άτομα σε τάξη, πάντα θα μπορούσε κάποιος με ιδιαίτερο να πάρει πλεονέκτημα. Μεταξύ δημοσίων κα...
  • Απ: Σχολιασμός θεμάτων 2024 24 Ιουνίου, 2024
    @Παράθεση από: Angelo στις 22 Ιουν 2024, 01:51:04 ΠΜΑπαντήστε μου σε αυτό: υποτίθεται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση προετοιμάζει τους μαθητές για τις εξετάσεις; Με τα θέματα που μπαίνουν είναι ολοφάνερο πως η τριτοβάθμια μόνη της δεν φτάνει ούτε στο ...

Διάθεση παλιών υπολογιστών

Στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ υπάρχουν διαθέσιμοι 10 υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών (περίπου Celeron @300 MHz, 128 MB RAM κλπ) οι οποίοι μπορούν να διατεθούν σε όποιο σχολείο χρειάζεται clients.

Δεν είναι αρκετά δυνατοί για να σηκώσουν Windows XP, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως LTSP thin clients με λειτουργικό σύστημα Ubuntu 12.04 (https://blogs.sch.gr/plinetio/linux/).
Εάν κάποιο σχολείο δεν έχει εργαστήριο, και έχει ή μπορεί να αποκτήσει έναν server (οποιοδήποτε dual core PC με 2-3 Gb RAM) και ένα switch με μία θύρα gigabit, ας επικοινωνήσει με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ για τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης.
Δεν είναι απαραίτητο να πάνε και οι 10 μαζί σε ένα σχολείο, μπορούν να διατεθούν ως συμπλήρωμα σε υπάρχοντα εργαστήρια με λίγους clients.

Να υπενθυμίσουμε ότι όποια σχολεία έχουν πλεονάζον υλικό, ακόμα και αρχαίους υπολογιστές, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ ώστε να ελεγχθούν και να μεταβιβαστούν με πρωτόκολλο παράδοσης/παραλαβής σε άλλα σχολεία.


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση