Ιστοσελίδες σχολείων στο blogs.sch.gr

Κάποια σχολεία ζητάνε βοήθεια για τη συντήρηση των ιστοσελίδων τους, οι οποίες έγιναν στο παρελθόν από συναδέλφους οι οποίοι στη συνέχεια άλλαξαν σχολείο.

Επειδή δεν είναι εύκολο να γνωρίζουμε όλα τα σχετικά CMS (Joomla κλπ) που χρησιμοποιούνται, τα plugins, τις custom ρυθμίσεις, τις διαδικασίες ενημέρωσης σε νέα έκδοση κ.α., προτείνουμε στα σχολεία να χρησιμοποιούν το https://blogs.sch.gr, το οποίο συντηρείται κεντρικά από το ΠΣΔ, εκτός φυσικά κι αν υπάρχει συνάδελφος που έχει αναλάβει και γνωρίζει να συντηρεί την ιστοσελίδα του σχολείου με όποιο εργαλείο θέλει αυτός.

Για να ξεκινήσετε, αρκεί να συνδεθείτε στο https://blogs.sch.gr με το username/password της σχολικής μονάδας. Όταν στη συνέχεια γράψετε τα σχετικά άρθρα και τις σελίδες σας, και θέλετε να μεταφέρετε τους επισκέπτες από την παλιά σελίδα π.χ. http://12lyk-ioann.ioa.sch.gr στη νέα σελίδα π.χ. https://blogs.sch.gr/12lykioan, τότε θα πρέπει να συνδεθείτε μέσω FTP στο users.ioa.sch.gr, και να ανεβάσετε ένα αρχείο με όνομα index.php και περιεχόμενα τα παρακάτω:

<?php
  header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
  header("Location: https://blogs.sch.gr/12lykioan");
  exit();
?>

Εάν τυχόν έχετε και αρχείο index.html, θα πρέπει να το σβήσετε ώστε να χρησιμοποιηθεί το index.php.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση