Αρχική » Νέα » Διάθεση παλιών υπολογιστών

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in



 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

  • Απ: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts από το ΙΤΥΕ 19 Σεπτεμβρίου, 2024
    Παράθεση από: gregflo στις Σήμερα στις 12:56:12 ΜΜτα 'πες όλα..Τα αυτονόητα λέω όπως και οι περισσότεροι από μας φαντάζομαι ... Αυτό θεωρώ ότι έχουμε χάσει σ' αυτή τη χώρα (για τις άλλες δεν μπορώ να ξέρω ) ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!Επίσ...
  • Απ: Τέλος υποστήριξης Ubuntu/LTSP/Epoptes/sch-scripts από το ΙΤΥΕ 19 Σεπτεμβρίου, 2024
    Παράθεση από: za√'ag στις 17 Σεπ 2024, 02:45:45 ΜΜΑπό τις (φασόν) απαντήσεις που ο Διόφαντος έδωσε φοβάμαι ότι δεν υπάρχει διάθεση να κάνει κάτι ... Αλλιώς πρέπει να αντιδράσουμε. - ΟΛΜΕ ... - ΠΕΚΑΠ ...- Ενωση πληροφορικών ...Μήπως ΟΛ...
  • Νέα βιβλία Πληροφορικής Γυμνασίου + εκπαιδευτικό hardware / αντίστοιχο software 19 Σεπτεμβρίου, 2024
    Στο Γυμνάσιο που δουλεύω, μόλις χθες μας έστειλαν αρκετά κουτιά με ρομποτάκια "R4" και εφτά (7) κουτιά με εκπαιδευτικό hardware τύπου Arduino, υπό την ονομασία "S2".Το πρώτο πράγμα που θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος, θα ήταν να δεί πού ακριβώς μιλάει ...

Διάθεση παλιών υπολογιστών

Στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ υπάρχουν διαθέσιμοι 10 υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών (περίπου Celeron @300 MHz, 128 MB RAM κλπ) οι οποίοι μπορούν να διατεθούν σε όποιο σχολείο χρειάζεται clients.

Δεν είναι αρκετά δυνατοί για να σηκώσουν Windows XP, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως LTSP thin clients με λειτουργικό σύστημα Ubuntu 12.04 (https://blogs.sch.gr/plinetio/linux/).
Εάν κάποιο σχολείο δεν έχει εργαστήριο, και έχει ή μπορεί να αποκτήσει έναν server (οποιοδήποτε dual core PC με 2-3 Gb RAM) και ένα switch με μία θύρα gigabit, ας επικοινωνήσει με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ για τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης.
Δεν είναι απαραίτητο να πάνε και οι 10 μαζί σε ένα σχολείο, μπορούν να διατεθούν ως συμπλήρωμα σε υπάρχοντα εργαστήρια με λίγους clients.

Να υπενθυμίσουμε ότι όποια σχολεία έχουν πλεονάζον υλικό, ακόμα και αρχαίους υπολογιστές, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ ώστε να ελεγχθούν και να μεταβιβαστούν με πρωτόκολλο παράδοσης/παραλαβής σε άλλα σχολεία.


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση