28η Συνάντηση Αντιπροσώπων του προγράμματος “Παιδική Helmepa”

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 28η Συνάντηση Αντιπροσώπων του προγράμματος “Παιδική Helmepa”.  Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αντιπροσώπευσε, έπειτα από επιλογή του προγράμματος που υλοποίησε με επιτυχία τις απαιτούμενες δράσεις, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας και το Νηπιαγωγείο Ποταμού με το πρόγραμμα ¨Η φίλη μας η θάλασσα¨.

Ευχαριστούμε θερμά την Παιδική Helmepa για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και την θερμή υποδοχή στους προσκεκλημένους.

Το πρόγραμμα που υλοποίησε το Νηπιαγωγείο Ποταμού:

Παιδική HELMEPA: «Η φίλη μας η θάλασσα»

“Ειρήνη ξανά!” Μικρές Ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας από τον … πόλεμο

Από την Ιωάννα Μενδρινού, Υπεύθυνη  Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας παρουσιάζουμε το χρήσιμο και επίκαιρο εκπαιδευτικό υλικό που δημιούργησε η ίδια:
 “Ειρήνη ξανά!”  Μικρές Ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας από τον …      πόλεμο

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το υλικό εδώ: 

https://drive.google.com/file/d/1QXPhO0cdpsNok9gdvSrm70mHVQLpCOAk/view?usp=sharing

Εργαστήρια Δεξιοτήτων: οι πρώτες δημιουργίες…

τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας παρουσιάζουν τις πρώτες καλλιτεχνικές δημιουργίες από το εργαστήριο Δεξιοτήτων “Στο ταξίδι της αυτοεκτίμησης και του σεβασμού”

1646720607459

Ένας παπαγάλος όλος χάρη!

1646720607444

Μία ανθισμένη αμυγδαλιά!

1646720607467

Ένας αστείος κλόουν!

1646720607453

Ένας κόκορας στο πάρτυ!

Η κάθε υποομάδα θα πρέπει να κάνει τη δική της καλλιτεχνική δημιουργία και να την παρουσιάσει στην ολομέλεια της τάξης. Είναι σημαντικό ο/η εκπαιδευτικός να εμψυχώνει τους/τις μαθητές/τριες για τον τρόπο που θα δουλέψουν ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούν για να επιτευχθεί η δράση η οποία  έχει ως εξής: Δίνουμε στα παιδιά χαρτί Α4, ψαλίδια και μαρκαδόρους και τους ζητάμε να σχεδιάσουν το περίγραμμα του χεριού τους. Στη συνέχεια κόβουν το περίγραμμα και προσπαθούν να συνθέσουν μία εικαστική δημιουργία. Για παράδειγμα η κόκκινη ομάδα μπορεί με τα περιγράμματα των χεριών να φτιάξει τις φυλλωσιές ενός δέντρου και να σχεδιάσει τον κορμό, η πράσινη ομάδα να φτιάξει ένα πολύχρωμο παγώνι όπου τα φτερά του θα είναι τα περιγράμματα από τις παλάμες των παιδιών κτλ. Προαιρετικά μπορούν να ονομάσουν τη δημιουργία τους. Η κάθε υποομάδα παρουσιάζει την δημιουργία της στην ολομέλεια της τάξης.