“ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ” ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

unnamed_4ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

“ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ”
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

Το τριήμερο 26 – 28 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή του προγράμματος Αγωγής Υγείας “Μυρωδιές και γεύσεις του τόπου μας”. Συμμετείχαν 25 μαθητές της Α’ Λυκείου με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Ελένη Ντρέκη και Αγγελική Ρετσινά, οι οποίες έχουν αναλάβει το πρόγραμμα.
Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων ήταν μία πραγματικά εκπαιδευτική εκδρομή, πλούσια και εποικοδομητική. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε δραστήριους και δημιουργικούς ανθρώπους, τους οποίους επισκεφτήκαμε στους χώρους εργασίας τους: τις φιλόξενες νοικοκυρές του Συνεταιρισμού Γυναικών Ιωαννίνων, τους ακούραστους ερευνητές και συλλέκτες μανιταριών στα Γρεβενά που έστησαν με μεράκι τα “Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών”, το οικογενειακό εργαστήριο παραδοσιακής χυλοπίτας “Μπαρμπαγιάννη” στο Μέτσοβο που συνεχίζει και ανανεώνει μια πολυετή παράδοση. Γνωρίσαμε λοιπόν ανθρώπους, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τις μυρωδιές και τις γεύσεις του τόπου μας και οι οποίοι αναζήτησαν στην αγάπη τους αυτή την επαγγελματική τους πορεία με πολύ θετικά αποτελέσματα, δίνοντας και σε εμάς ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μια τόσο δύσκολη εποχή.
Παράλληλα, μας δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτούμε και άλλα αξιόλογα μέρη: την αρχαία Δωδώνη, την Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο, όπου θαυμάσαμε έργα μεγάλων ελλήνων δημιουργών, το υπέροχο αρχοντικό Τοσίτσα,στο Μέτσοβο πάλι, με το λαογραφικό του μουσείο, την παλιά πόλη μέσα στο κάστρο στα Γιάννενα, το γραφικό νησάκι στη λίμνη των Ιωαννίνων με το μουσείο του Αλή Πασά.
Έτσι, ολοκληρώθηκε μία ωραία περιήγηση σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της πατρίδας μας. Ως συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του ΓΕΛ Κάτω Αχαϊας δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε το ταξίδι μας που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 να συνεχίσει την πορεία του…..
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

unnamed_6 unnamed_2 unnamed_3
unnamed_1 unnamed_7 unnamed_5