Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Η ομάδα του Erasmus+ RESPECT σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2018!

Η επίσκεψή μας στη Γερμανία στα Αχαγιώτικα Νέα

Η επίσκεψή μας στη Γερμανία στα Αχαγιώτικα Νέα!

Ετοιμάζοντας τις χριστουγεννιάτικες κάρτες για το 2018

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η ομάδα μας ετοιμάζει τις χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους ευρωπαίους εταίρους μας!

DSC_4462_s
DSC_4473_s DSC_4475_s

 

Η επίσκεψή μας στη Φινλανδία, στον φιλανδικό τύπο!

Η επίσκεψή μας στη Φινλανδία, στον φιλανδικό τύπο!

FINLAND_PRESS_s

Πολωνία: η επίσκεψή μας σε βίντεο

Πολωνία 19-23 /3/ 2017

η επίσκεψή μας σε βίντεο

Ισλανδία: η επίσκεψή μας σε βίντεο

Ισλανδία 11- 16 /10/ 2016

η επίσκεψή μας σε βίντεο

 

Erasmus+ RESPECT – Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Γερμανία

DSC_3746_sΣτο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «R.E.S.P.E.C.T. (Τα ευρωπαϊκά σχολεία δείχνουν σεβασμό και επιδιώκουν ισότητα και πολιτισμική ανοχή)», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών, στο σχολείο Mittelschule Wörth an der Donau στο Wörth an der Donau της Γερμανίας από 8 έως και 14 Νοεμβρίου 2017. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις 6 συμμετέχουσες χώρες.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αιμιλία Σιακοβέλη, υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου και η Αγγελική Ρετσινά, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Αντρέα Βαλεντίνα Κίβου και Παναγιώτα Τσάφου.

DSC_3674_s DSC_4139_s DSC_4127_s

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος και περιήγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Έλαβαν επίσης χώρα βιωματικές δραστηριότητες και εργαστήρια για τους μαθητές.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποίησε κάθε χώρα από την προηγούμενη συνάντηση στην Φινλανδία μέχρι την παρούσα συνάντηση και οριστικοποιήθηκαν οι  υποχρεώσεις κάθε συμμετέχοντος σχολείου μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018, με τη συμμετοχή και μαθητών,  στο Ies Valsequillo, Valsequillo Canarias Ισπανία.

DSC_4348_s DSC_3895_s DSC_4368_s

Η οργάνωση και η φιλοξενία από την πλευρά του γερμανικού σχολείου ήταν άριστη και η συνεργασία με τους συναδέλφους των υπόλοιπων χωρών εξαιρετική.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ies Valsequillo, στο Valsequillo Canarias της Ισπανίας τον Απρίλιο του 2018 και σε αυτή θα συμμετέχουν και μαθητές.

Άρθρο για την επίσκεψή μας στο Wörth an der Donau στην εφημερίδα DonauPost

Η εκπαιδευτική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ RESPECT στο Mittelschule Wörth an der Donau, όπως καταγράφηκε στη γερμανική εφημερίδα DonauPost!

Download the PDF file .

Interview with the Deputy Mayor Mr. X. Bahras

The «Erasmus+ R.E.S.P.E.C.T» team of General Lyceum of Kato Achaia visited the Town Hall in order to meet the Deputy Mayor Mr. Xenophon Bahras and discuss with him about some particular population groups in our region and their right to education.

We initially presented him our program and then took an interview.

The interview was published in the newspaper «Αχαγιώτικα Νέα» in October 2017.

 

Download the PDF file .

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων