Γερμανία: η επίσκεψή μας σε βίντεο

Γερμανία 8-14/11/2017

η επίσκεψή μας σε βίντεο

Happy Easter!

The Erasmus+ RESPECT greek team wishes you HAPPY EASTER!

Εxperiential activities

Students who travelled in Europe paricipated in experiential activities

Andreas, Katerina, Tasos, Penny, Ada, Nikos, Elena, Chara

29/3/2018

 

Dancing in Gran Canaria

Nikos, Elena and Chara are dancing in Gran Canaria!

Φινλανδία: η επίσκεψή μας σε βίντεο

Φινλανδία 12-17 /9/ 2017

η επίσκεψή μας σε βίντεο

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας

Παρέμβαση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8/3/2018 από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο σχολείο μας.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Μαθητές της Α΄και Β΄τάξης είχαν την ευκαιρία:

 • να συζητήσουν με την υπεύθυνη το θέμα
 • να προβληματιστούν σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισής του
 • να συνειδητοποιήσουν πως νοιώθει το θύμα, ερχόμενοι στη θέση του
 • να κατανοήσουν την αξία του «μοιράσου το για να το σταματήσεις»

6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

6 Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Μην φοβάσαι! Σπάσε την ανοχή! Σπάσε τη σιωπή!

 • Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.
 • Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Από την ιστοσελίδα του ΙΚΥ

 

Στο σχολείο μας, την Τετάρτη  7/3/18, οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν την ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών».

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Valsequillo de στο Gran Canaria της Ισπανίας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «R.E.S.P.E.C.T. (Τα ευρωπαϊκά σχολεία δείχνουν σεβασμό και επιδιώκουν ισότητα και πολιτισμική ανοχή)», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών, στο σχολείο IES Valsequillo στο Valsequillo de  στο Gran Canaria της Ισπανίας από 27 Φεβρουαρίου έως και 5 Μαρτίου 2018. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις 6 συμμετέχουσες χώρες.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αιμιλία Σιακοβέλη, υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου και Ελένη Ντρέκη, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας, καθώς και οι μαθητές της Β΄ τάξης Νίκος Αποστολόπουλος, Χαρά Καρδαράκου και Έλενα Ψήνια.

 

 • Στο πλαίσιο της επίσκεψης επισκεφτήκαμε το σχολείο και το δημαρχείο. Οι 32 συνολικά μαθητές από τις χώρες που συμμετέχουν, έλαβαν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες και εργάστηκαν για τη δημιουργία δεκαλόγου για την αποφυγή διαφόρων μορφών σχολικού εκφοβισμού.
 • Έγινε επίσης ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποίησε κάθε χώρα, από την προηγούμενη συνάντηση στη Γερμανία, μέχρι την παρούσα συνάντηση και οριστικοποιήθηκαν οι  υποχρεώσεις κάθε συμμετέχοντος σχολείου μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2018,  στη χώρα μας.
 • Η οργάνωση και η φιλοξενία από την πλευρά του ισπανικού σχολείου ήταν άριστη και η συνεργασία με τους συναδέλφους των υπόλοιπων χωρών εξαιρετική.

Επίσκεψη το κέντρο πρόληψης «Καλλίπολις» 2018

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος Erasmus+ «RESPECT», 0ι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο πρόληψης και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας «Καλλίπολις».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες:

 • Eνημερώθηκαν για τα προγράμματα που υλοποιούνται στο κέντρο και συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις με την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του κέντρου.
 • Παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας για το σχολικό εκφοβισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την περισυνή σχολική χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ RESPECT.
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων