2η νίκη για τα κορίτσια της σχολικής ομάδας βόλεϊ του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας

Νέα επιτυχία σημείωσαν οι μαθήτριες της σχολικής ομάδας  βόλεϊ του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας επικρατώντας επί των αντιπάλων τους, της σχολικής ομάδας  βόλεϊ κοριτσιών του 2ου ΓΕΛ Πάτρας.

Ένα συναρπαστικό αγώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 26/2/2020 στο κλειστό γυμναστήριο της Ολυμπιάδας Πατρών. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα αλλά καμιά τους δεν κατάφερνε να ξεφύγει στο σκορ. Η διακύμανση του σκορ στο 1ο  σετ  (7-7, 14-14 , 17-17 )  έδειχνε ότι ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Στο σημείο αυτό όμως οι πολύ καλές αμυντικές ενέργειες και η αποτελεσματικότητα των επιθετικών ενεργειών των κοριτσιών του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας γύρισαν το παιχνίδι και έδωσαν προβάδισμα στο σκορ με 21-17. Στη συνέχεια με  σίγουρα και δυνατά σερβίς της  Αγγελικής Σαράντη,  το 1ο σετ κρίθηκε υπέρ του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας με σκορ 25-21.

Στο 2ο σετ οι μαθήτριες του 2 ΓΕΛ Πάτρας κατάφεραν από την αρχή να αποκτήσουν μια διαφορά 2-3 πόντων και να τη διατηρήσουν. (3-7, 14-17 ) ήταν η διακύμανση του σκορ στο 2ο σετ. Εκμεταλλευόμενες ορισμένες λάθος ενέργειες στην άμυνα των κοριτσιών του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας και κάποιες άστοχες επιθετικές επιλογές  τα κορίτσια του 2ου ΓΕΛ  πέτυχαν να προηγηθούν με 19-14 και έδειχναν ότι μπορούσαν να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Στο σημείο αυτό όμως ένα ταϊμ άουτ,  έδωσε την ευκαιρία στα κορίτσια, της σχολικής ομάδας του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας  να ανασυνταχθούν και να ανακτήσουν τη συγκέντρωσή τους.

Αυτό φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα, όπου με καλές αμυντικές ενέργειες και κυρίως με τις επιθετικές ενέργειες της Αγγελικής  Σαράντη, που ολοκλήρωνε αποτελεσματικά  τις φάσεις στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού αλλά και με τα  σίγουρα και επιτυχημένα σερβίς της Πήττα Παρασκευής τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας  κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά, να ισοφαρίσουν σε 19-19 και να προηγηθούν  με 21-19.  Τελικό σκορ 25-21 στο 2ο σετ και νίκη για τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας με 2-0 σετ.

Συμπερασματικά η  σχολική  ομάδα βόλεϊ  των κοριτσιών του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας φάνηκε πιο αποφασιστική στα δύσκολα σημεία του αγώνα και τα κορίτσια έδειξαν ότι διαθέτουν τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να τις οδηγήσουν ακόμα πιο μακριά στο φετινό σχολικό πρωτάθλημα .

Η συμμετοχή της Κατερίνας Σαράντη έδωσε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα. Η σταθερά  καλή απόδοση της Παρασκευής Πήττα αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα της νίκης αυτής. Πολύ καλή η παρουσία της  Άλκηστις Μανέτα,  που με καλοζυγισμένες πάσες δημιουργούσε πολύ καλές επιθετικές προοπτικές για τις συμπαίκτριές της. Η Μαριεύα  Τσάφου παρόλη τη νευρικότητά της σε κάποια σημεία του αγώνα, κατάφερε με τη συνολική της απόδοση να συμβάλει κι αυτή στη νίκη της ομάδας. Η Μαριάννα Πόλη, με ωραίες αμυντικές ενέργειες απέτρεψε  τις αντιπάλους από το να ξεφύγουν περισσότερο στο σκορ. Οι  αποτελεσματικές  επιθετικές ενέργειες  της Αγγελικής Σαράντη σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού  ήταν καθοριστικές για την έκβαση του αγώνα.

Πολύ καλή παρουσία είχε η αντίπαλη ομάδα των κοριτσιών του 2ου ΓΕΛ Πάτρας, που διεκδίκησαν  τη νίκη επί ίσοις όροις και απετέλεσαν ένα υπολογίσιμο και αξιόμαχο αντίπαλο.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και των δύο σχολείων.

Στη σχολική ομάδα βόλεϊ του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας στον αγώνα αυτό αγωνίστηκαν οι: Κατερίνα Σαράντη, Μαριεύα Τσάφου, Παρασκευή Πίττα, Μαριάννα Πόλη, Αγγελική Σαράντη και  Άλκηστις Μανέτα.

Επόμενος αντίπαλος για τα κορίτσια του ΓΕΛ Κ. Αχαΐας, αυτή τη φορά η σχολική ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του 6ου ΓΕΛ Πάτρας, στον αγώνα που θα κρίνει  την πρόκριση για τα ημιτελικά του φετινού σχολικού πρωταθλήματος Βόλεϊ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 και ώρα 09:30 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο Ολυμπιάδας Πατρών.

Στάθης Μακρίδης, γυμναστής