Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Τα αντιβιοτικά αυξάνουν τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας!

Οκτ 20148

Τα αντιβιοτικά αυξάνουν τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας

Υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας αντιμετωπίζουν παιδιά που έλαβαν αντιβιοτικά ευρέως φάσματος πριν την ηλικία των 2 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παιδιά που ακολούθησαν αγωγή με αντιβιοτικά ευρέως φάσματος πριν την ηλικία των 2 ετών αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Η έρευνα, στο περιοδικό ‘’Journal of the American Medical Association (JAMA) Paediatrics’’, είναι η τελευταία που ανακάλυψε σχέση μεταξύ προβλημάτων βάρους και αντιβιοτικών, τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν λοιμώξεις από βακτήρια αλλά επίσης και την ωφέλιμα χλωρίδα των εντέρων.

Ειδικοί στο Children’s Hospital of Philadelphia, εξέτασαν ιατρικά αρχεία 65.000 παιδιών που ακολούθησαν αγωγή σε κλινικές πρωτοβάθμιας περίθαλψης από το 2001 έως το 2013. ‘Οσοι περιλήφθηκαν στην έρευνα παρακολουθήθηκαν για 5 χρόνια.

Περισσότερα από τα δυο τρίτα των παιδιών που μελετήθηκαν εκτέθηκαν στα αντιβιοτικά πριν την ηλικία των 2 ετών.
Η αύξηση του κινδύνου παχυσαρκίας ποίκιλε, από 2 έως 20% και φάνηκε ιδιαίτερα σε παιδιά που έλαβαν αντιβιοτικά 4 ή περισσότερες φορές μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

‘Οσα έλαβαν αντιβιοτικά ευρέως φάσματος είχαν επίσης υψηλότερο κίνδυνο για προβλήματα με το βάρος τους στην παιδική ηλικία.

Οι ερευνητές περιγράφουν τη χρήση αντιβιοτικών ευρέως φάσματος στα παιδιά κάτω των 2 ετών ως ένα παράγοντα εξαιτίας του οποίου εμφανίζεται η παιδική παχυσαρκία.

Χρειάζονται νέες έρευνες που θα λαμβάνουν υπόψη άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τη χλωρίδα των εντέρων, περιλαμβανομένης της χρήσης προβιοτικών και του θηλασμού, δήλωσε η Molly Regelmann, του Icahn School of Medicine at Mount Sinai στη Νέα Υόρκη.

Πηγές: ’’Journal of the American Medical Association (JAMA) Paediatrics’’.

www.iatronet.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Οκτώβριος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων