Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Επίσκεψη στη ΔΕΤΡΟΠ 2013!

Μαρ 20138

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Περιβάλλοντος και Τροφίμων επισκέφθηκαν σήμερα τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών που πραγματοποιείται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης με τη συνοδεία των καθηγητριών του τομέα κυριών Βελκοπούλου Αναστασίας, Γκραγκοπούλου Κωνσταντίνας, Μαστέλλου Φανουρίας και Ραζάκου Φωτεινής.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα διάφορα stands των εταιριών που παράγουν και εμπορεύονται κρασιά, αποστάγματα, τρόφιμα και άλλα προϊόντα της ελληνικής γης αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες όσον αφορά τη συσκευασία και τον σχεδιασμό προβολής και προώθησης προϊόντων.

Διαπιστώσαμε το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ των παραγωγών αλλά και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της ευλογημένης ελληνικής φύσης, που με τη βοήθεια των αρμόδιων φορέων του κράτους, μπορούν να εξαχθούν και να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές αφού, όχι μόνο δεν υστερούν, αλλά είναι και καλύτερα των ξένων αντίστοιχων προϊόντων.

Η ΔΕΤΡΟΠ 2013 συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο κατά τις ώρες 11.00-19.00 και την Κυριακή 10.00-18.00 με παράλληλες εκδηλώσεις, εσπερίδες, ημερίδες και διαγωνισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=2398

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάρτιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων