Ερευνητική εργασία, εργαλεία και προτάσεις εφαρμογών

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΔΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ  2011-2012
ΘΕΜΑ: ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

Μικρές ομάδες εργασίας είχαν αναλάβει να διερευνήσουν τις πηγές, να συλλέξουν τα δεδομένα, να τα εξετάσουν κριτικά, να τα επεξεργασθούν και να δημιουργήσουν νέες, πρωτότυπες συνθέσεις. Δούλεψαν ομαδικά και ανέπτυξαν σχέσεις συνεργασίας και συλλογικότητας με τα άλλα μέλη των ομάδων εργασίας. Συνέθεσαν σύντομες εργασίες με εικόνα και λόγο, έκαναν ηχογραφήσεις, φωτογραφίσεις, βιντεοσκοπήσεις.

Δημιουργήσαμε έναν δικό μας ηλεκτρονικό χώρο στο διαδίκτυο, για να προβάλουμε την εργασία μας, να αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες ως προς τη σύνθεση μιας εργασίας σε ηλεκτρονική μορφή και επιπλέον, για να αποτελέσει ο χώρος αυτός  για την ομάδα του Τμήματος Ενδιαφέροντος, μέσο συστηματικής γλωσσικής αγωγής.

Διεύθυνση ιστοτόπου: https://sites.google.com/site/projectlykeiopedinis/home

Εργαλεία για τις ερευνητικές εργασίες και προτάσεις εφαρμογών

  • Σχεδιασμός ιστοτόπου με τη χρήση των Google Sites

Διαδικασία δημιουργίας διαδικτυακού τόπου για την τάξη

  • Δημιουργία διαδικτυακού ημερολογίου με τη χρήση του Google Calendar

Το Google Calendar είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που στην ουσία αποτελεί μια εξελιγμένη ατζέντα που μας προσφέρει τη δυνατότητα να καταγράφουμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ερευνητικών εργασιών και πληροφοριακά στοιχεία για τις δράσεις των ομάδων εργασίας. Διαβάστε περισσότερα για τον τρόπο χρήσης του. (Πηγή)

  • Δημιουργία online ερωτηματολογίου με τη χρήση των http://Docs.Google.com

Το ερωτηματολόγιο που θα δημιουργήσετε μπορείτε να το δημοσιεύσετε είτε σε μια ξεχωριστή σελίδα στο διαδίκτυο  είτε ενσωματωμένο σε μια ανάρτηση του ιστολογίου σας. Οι απαντήσεις που θα πάρετε θα συλλεχθούν σε ένα υπολογιστικό φύλλο, το οποίο  θα βρείτε αποθηκευμένο στα έγγραφα google.   ‘Εχετε τη δυνατότητα να τις δείτε και με αυτόματα σύνθετα διαγράμματα και γραφήματα. (Να θυμίσουμε ότι τα έγγραφα google παρέχουν τη δυνατότητα  για ασύγχρονη συνεργασία και συνδιαμόρφωση ενός κειμένου.) Διαβάστε λεπτομέρειες για τη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου. (Πηγή)

  • Online αποθήκευση και διαμοιρασμός αρχείων:  http://free.yudu.com

Το YUDU είναι μια δωρεάν online βιβλιοθήκη ψηφιακού περιεχομένου. Στο YUDU μπορείτε να δημοσιεύσετε τα κείμενα των εργασιών των ομάδων σας σε ηλεκτρονικό βιβλίο, που να ξεφυλλίζεται με κλικ του ποντικιού, να δημιουργήσετε άλμπουμ με φωτογραφίες και μουσική και να τα μοιραστείτε με άλλους.

  • Online δωρεάν δημιουργία flash banners για την ιστοσελίδα ή το blog σας: http://www.bannersnack.com

Δημιουργήστε flash banner για να παρουσιάσετε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με λεζάντες.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση