Σχετικά

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία (β΄επίπεδο)

Τι να σημαίνει άραγε το ΤΠΕ;

daskala.jpgΑγαπητοί Συνάδελφοι

Το ιστολόγιο αυτό, που φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δημιουργήθηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιμορφωτικών προγραμμάτων των φιλολόγων στo Κέντρo Στήριξης Επιμόρφωσης (ΚΣΕ) του 1ου ΣΕΚ Ιωαννίνων, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013). Το επιμορφωτικό υλικό και τα προγράμματα σπουδών των ΚΣΕ καθώς και οι διαδικασίες της πιστοποίησής σας θα αναρτηθούν στη βιβλιοθήκη εγγράφων/υλικό εκπαίδευσης, του ιστότοπου υποστήριξης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Β΄επιπέδου απ` όπου μπορείτε και να ενημερώνεστε για νέα/ανακοινώσεις, προσκλήσεις, εγκυκλίους, τίτλους εκπαιδευτικών λογισμικών κ.ά.

Μέσω της σελίδας Help Desk σας δίνεται η δυνατότητα να ζητήσετε διευκρινίσεις σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης. Μπορείτε να υποβάλετε τα ερωτήματά σας, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό έντυπο υποβολής ερωτήματος και η απάντηση θα αποσταλεί στo ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Η διάρκεια του Προγράμματος Επιμόρφωσης Β επιπέδου είναι 96 ώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός σχολικού ωραρίου.Οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας αποτελεί η πρακτική εφαρμογή στη σχολική τάξη των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτούν οι επιμορφούμενοι στο πλαίσιο της επιμόρφωσής τους, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών τους. Οι εφαρμογές στην τάξη θα γίνουν μετά τις πρώτες 36 ώρες  με ενδεικτικές διδακτικές προτάσεις, βασισμένες σε αναλυτικά σενάρια που διατίθενται στο πλαίσιο του επιμορφωτικού υλικού.

Μέρος του όλου επιμορφωτικού προγράμματος αποτελούν και οι υποστηρικτικές συναντήσεις στα ΚΣΕ για επίλυση αποριών, ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των επιμορφούμενων κ.λ.π. που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της πρακτικής εφαρμογής στην τάξη.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 5-8 μ.μ.

Περίοδος επιμόρφωσης: Φεβρουάριος 2010 – Ιούνιος 2010

Σας καλωσορίζω  και σας  εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην προσπάθειά σας.

Στάμου Ευαγγελία

Υ.Γ. Στο ιστολόγιο έχουμε επίσης και το δικό μας χώρο για κουβεντολόι, που είναι η σελίδα με τον τίτλο  «Συζητήσεις». Σ` αυτό μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα, να μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες, ανησυχίες, δυσκολίες, προβληματισμούς.  Φλυαρήστε όσο θέλετε. Φιλόλογοι δεν είμαστε; Αλλά για να μπορέσετε, θα πρέπει να είστε εγγεγραμένοι στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Καλό θα ήταν, συνάδελφοι, να μεριμνήσετε για την εγγραφή σας για να έχετε έτσι πρόσβαση και σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Π.Σ.Δ. Στη σελίδα με τίτλο «στο εργαστήριο» θα αναρτώνται κάποιες δραστηριότητες που θα γίνονται στο χώρο του εργαστηρίου του ΚΣΕ.

Α. Περίοδος επιμόρφωσης: 1η Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου 2008

Κόμβος Επιμόρφωσης Β’ Επιπέδου (ΕΠΕΑΕΚ)

ΚΣΕ: ΙΕΚ Ιωαννίνων

Υλικό επιμόρφωσης

Εγχειρίδια Λογισμικών

1. Εγχειρίδιο λογισμικού «Γλώσσα η Ελληνική – Οι περιπέτειες των Λέξεων».pdf

2. «Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού Μυκηναϊκός Πολιτισμός».pdf

3. Σειρά «Θύμησις»: Ομηρικά Έπη

4. Σειρά «Θύμησις»: Ηρόδοτος

5. Σειρά «Θύμησις»: Ανθολόγιο

6. Το 21 Εν Πλω: Αναπτύχθηκε στα πλαίσια της Ενέργειας «Οδύσσεια» (υποέργο «Σειρήνες» της Δράσης ΙΙ -Εκπαιδευτικό Λογισμικό) μεταξύ 1999-2001.

7.  Βelvedere: Εκπαιδευτικό λογισμικό ανοιχτού κώδικα.  Εγχειρίδιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.pdf

8. «ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Εκπαιδευτικό λογισμικό για το μάθημα της Φιλοσοφίας.

9. «Περιπλάνηση στο Χωρο-Χρόνο (Α΄-Γ΄ Γυμνασίου)»:

Β. 1η Περίοδος επιμόρφωσης: Φεβρουάριος 2010-Ιούνιος 2010

Yλοποίηση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Β΄ Επιπέδου, στο πλαίσιο της 1ης Επιμορφωτικής Περιόδου της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013).

Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β΄ Επιπέδου

ΚΣΕ: 1ο ΣΕΚ Ιωαννίνων

Υλικό επιμόρφωσης

Γ. 2η Περίοδος επιμόρφωσης: Δεκέμβριος 2010-Ιούνιος 2011

Yλοποίηση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Β΄ Επιπέδου, στο πλαίσιο της 2ης Επιμορφωτικής Περιόδου της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013).

Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β΄ Επιπέδου

ΚΣΕ:

Υλικό επιμόρφωσης

Ενημερωτικό σημείωμα

Δ. 3η Περίοδος επιμόρφωσης: Οκτώβριος 2011-Μάτριος 2012


Ένα σχόλιο στο “Σχετικά”
  1. βομβαρδισμος ιδεωνκαι πληθωρα εκπληξεων.

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων