Η σημερινή ανάρτηση παρουσιάζει τρία πολύ αξιόλογα ιστολόγια, που είναι χρήσιμο να έχουμε υπόψη μας.
1. Ιστολόγιο Γενικού Λυκείου Ελεούσας
Το ιστολόγιο του ΓΕΛ Ελεούσας δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2011 -2012 με σκοπό να χρησιμοποιηθεί:
α) ως εργαλείο οργάνωσης των μαθημάτων που αξιοποιούν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών
β) ως μέσο έκφρασης της σχολικής κοινότητας
γ) ως ηλεκτρονική εφημερίδα που ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριοτήτες του σχολείου μας.
Συντάκτες του ιστολογίου είναι καθηγητές και μαθητές του σχολείου, μεταξύ των οποίων και οι καλές συναδέλφισσες του τμήματος της επιμόρφωσης Ματούλα και Ελένη οι οποίες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με φύλλα εργασίας για τα μαθήματα της Λογοτεχνίας και Ιστορίας, με παρουσιάσεις και εφαρμογές εργαλείων του Web 2.0.
Θερμά συγχαρητήρια!
2. Ιστολόγιο Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση
Ένας χώρος δημοσίευσης πληροφοριακού, ερευνητικού και διδακτικού υλικού για τις κλασικές γλώσσες, τη γραμματεία και τον πολιτισμό τους. Συντάκτης του ιστολογίου είναι ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΛΚΑΣ, PhD, Msc, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ “ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ”.
Σε ανάρτηση αυτού του ιστολογίου βρήκα και τo wiki Web 2.0: Cool Tools for Schools, το οποίο κρίθηκε το 2011 από το εκπαιδευτικό αποθετήριο MERLOT ως ο καλύτερος διαδικτυακός τόπος για δεσμούς με ελεύθερα εργαλεία web 2.0, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν δάσκαλοι ή μαθητές.
3. Ιστολόγιο Ψηφιακές Ερευνητικές Εργασίες
Δημιουργοί του ιστολογίου είναι ο κ. Νικήτας Παρίσης, Συγγραφέας – Φιλόλογος και ο Γιάννης Κωτσάνης, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να βρείτε αναρτήσεις για πολλά θέματα, όπως εμφανίζονται στο σύννεφο ετικετών.